Goda ambitioner ger inte bostäder i hela kommunen!

På dagens kommunfullmäktige så hanterade vi ett tillägg till Översiktsplanen. Program för hållbar landsbygdsutveckling i Umeå kommun detta är ett jätteviktigt program som vi nu antagit. Det finns inget tidigare och här tydliggörs tydligt kommunens ansvar, skyldigheter och ambitioner när det kommer till utvecklingen av hela kommunen inte bara centralorten.

Det finns mycket bra i programmet som du hittar på Kommunens hemsida, kommer uppdateras snart. Och jag är jätteglad att vi tagit detta program som tillsammans med den Tematiska Översiktsplanen för landsbygden helt klart ger avsevärt bättre förutsättningar för tillväxt och utveckling i hela kommunen!

 

Landsbygdsutveckling

Ett viktigt dokument för utveckling i hela kommunen

Men tyvärr blev vi från Centerpartiet ensamma när det handlade om att göra verkstad av det kanske viktigaste som omnämns i dokumentet, behoven av bostäder i hela kommunen. Det finns många fina ord om behoven av bostäder men när det kommer till att faktiskt bygga så backar man.

Vi i Centerpartiet yrkade att kommunen skulle bygga bostäder i Sävar, Hörnefors och Holmsund men så långt ville inte de andra gå. Något jag tycker är tråkigt!
Vårt yrkande från Kommunstyrelsen längst ner i inlägget. Du kan läsa mer i vårt pressmeddelande i denna fråga.

Men detta är ganska symptomatiskt tycker jag. Man pratar gärna välvilligt om hela kommunen, men när det kommer till beslut och genomförande så är det svårare!

Yrkandelandsbygdsbostader

En kommentar

  1. Pingback: För långsiktig och hållbar utveckling i Sävar | Mattias Larsson (c)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.