Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Matildas bilder förklarar mer

Matilda Hall har koll på informationsgrafik. I bloggen Informationsgrafik berättar hon om en presentationsform som har blivit allt vanligare i dagstidningar, nyhetsmedia och olika former av presentationer. Det är bilder och illustrationer som kan förklara svåröverskådlig statistik, stora datamängder, historiska skeenden eller komplicerade processer i exempelvis en fabrik.

Matilda Hall driver företaget Infografiska med bas i Skellefteå, ett företag som hon drog igång sedan hon gått ut från Digital medieproduktion vid Umeå universitet.

Nu har Matilda startat en blogg där hon berättar mer om hur informationsgrafik kan användas på olika sätt. Kartor, interaktiv hyreskoll, solsystemet, väderdata är bara några av de områden som Matilda skriver om och ger exempel på hur informationsgrafik kan användas.

En titt på Matilda Halls egna produktioner visar också hur stor spännvidd som informationsgrafik kan ge, allt från kyrkans högtider till vilka som pluggar på Umeå universitet.

För den som vill hålla kolla på informationsgrafik är Matildas blogg klart intressant att följa. En intervju med Matilda Hall finns också på InfoTech Umeå.

Bilden nedan visar ett utsnitt ur Matilda Halls infografik över studenter på Umeå universitet. Här finns hela bilden.

infografik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.