Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Vad sa Zuckerberg om Ogilla-knappen?

Vi vet inte. Inte alls. Förutom att Mark Zuckerberg på Facebook sajt att de jobbar på att införa en Ogilla-knapp. Inte för att trycka till någon. Inte för att trampa på andra. Utan tvärtom, för att visa empati och medkänsla.

Någon skriver på Facebook att hunden har dött. Det känns konstigt att klicka på Gilla-knappen. Kanske en Ogilla-knapp skulle passa bättre?

Någon berättar på Facebook att hen ska skilja sig. Det går inte att Gilla. Men kanske klicka på Ogilla-knappen?

En tredje länkar till en artikel om flyktingars besvärliga situation. Du svarar med Ogilla-knappen för att visa ditt deltagande.

Så blir det. Kanske. Fast vi vet inte säkert. Mark Zuckerberg har än så länge enbart sagt att de jobbar på en knapp. En ny knapp. För att många har frågat efter den. Men när den kommer säger han inte. Och inte heller riktigt hur den kommer att fungera.

Men detta har Mark Zuckerberg sagt: ”Not every moment is a good moment and if you’re sharing something sad… then it may not feel comfortable to like that post, but your friends and people want to express that they understand and that they relate to you, so I think it’s important to give people more options than ‘like’ as a quick way to emote and share what they’re feeling on a post.”

Hur blir det då? Ja, vi vet inte. Vi får se. Tids nog.

The Telegraph kan du se hans tal och läsa vad han sa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>