Rosornas krig med eller utan motorsåg

Äntligen lite värme. Ska snabbt ta mig ned till havet för sol och bad. Man har ju inte fått för mycket av sol och bad hittills i sommar. Får passa på att njuta nu innan det är över.

Ser samtidigt att debatten om vad som är konst dominerar insändarsidorna. Oavsett vad man tycker så engagerar det. Bara det i sig är ett välkommet inslag.

Inge-Bert Täljedals inlägg idag (VK:s insändarsida) känns dock lite märkligt.

Han som gammal socialdemokrat tillika tidigare ordförande i kommunfullmäktige har ju haft alla möjligheter att skapa det han efterlyser, mer samordning i kommunen. Kan enbart tolka hans inlägg som en spark i ändan på de styrande socialdemokratiska kollegorna i kommunen.

När ska Tomas Wännström (s), ordförande i kulturnämnden, komma ut på banan och kommentera Täljedals påhopp? Rosornas krig har nu startat på allvar med eller utan motorsågar 😉

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Tåljedals inlägg känns befriande om det innebär att de olika åsikter som ändå finns bland Umeås socialdemokrater i en del frågor kommer ut i offentlighetens ljus. Det får gärna komma fram från andra partier också. Och i andra frågor (t ex om var äventyrsbad och 50-metersbassäng passar bäst)

    S-inställningen officiellt i fråga om trädrosorna och glasfiberlöven (är inte plast eller plåt) väntar nog många på, både hur besluten gick till och vad som är tänkt framöver.

    Om i alla fall ”fåtöljlöven” följer ursprunget, nämligen glasfiberdrakarna i Sundsvall, kommer nya löv att ”singla ned” varje år framöver i Umeås centrum. Så är det nämligen i den nya Norrlands huvudstad. Där är drakarna en populär tilldragelse varje vår de sätts ut (tas in på hösten), barn får klättra på och alla kan rösta på den bäst konstnärligt målade/pyntade.

    Om detta och hur det gick till där och vad idékläckarna från Sundsvall tänkt för Umeå går att se och läsa på http://www.stadsparaden.se.

    Kortfattat handlar det om gymnasietjejer från Sundsvall som skapat ”entreprenörskonst”, blivit framgångsrika företagare och vill att alla städer/kommuner i Sverige skapar utifrån sina stads/kommun-vapen/loggar, drakar (Sundsvall), löv (Umeå) och bockar (Gävle), de första hitttils.

    Idén fick Sundsvallsföretagarna från Tyskland i en stad med fiskparader varje år. Kanske kan vi senare vänta Vildmannen i många upplagor i Storuman?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.