Evenemangsarena och?

Nu gäller det att börja plocka ned bollarna eller puckarna eller trummpinnarna på marknivå när det gäller en eventuell kommande evenemangsarena.

Hela detta projekt är i sin linda och inte färdigt att börja byggas i morgon som en del tycks tro och ta för givet. En första överblick av projektet är genomfört. Några platser är schematiskt genomlysta. Inga finansiärer så långt ögat kan nå är i sikte ännu, vad jag vet.

Finns det ett behov av en evenemangsarena som kan locka till en mängd upplevelser. Hockey är ju bara en del av många. Svaret på frågan visar sig ju om det finns nog med kapital som kan axla ansvaret för byggande, drift och underhåll av arenan.

Kan man någorlunda räkna hem en satsning av denna kaliber i form av direkta arenaintäkter, indirekta effekter utifrån mer spendervilliga gäster i Umeå och att nya aktörer etablerar sig här, ja då börjar vi prata möjligheter.

Att Umeå kommun helt själv skulle hosta upp 500-600 miljoner i investeringspengar och sedan även stå för drift och underhåll ter sig helt främmande för mig i alla fall. Men med muskler i form av energi och pengar från näringsliv och andra kapitalister bör kommunen kunna vara en av aktörerna i någon form.

Vänner….fortsättning följer men som det alltid gör….det tar tid!

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Leif

    Du borde tidningarna oftare. Det har då stått om minst 2 st senaste året som sagt sig vara intresserade att vara med och bygga arenan. Men ditt inlägg låter ju ganska negativt så du har säkert valt att inte komma ihåg sånt. Nåväl, det intressanta är väl hur länga politikerna tänker tänka på det här innan man kommer till skott, finns ju en hel del projekt som varit uppe i x antal år och ni snackar fortfarande om det, sitter ni bara och håvar in lön och skiter i att arbetet som ni inte tycker om??

  2. Anders Sellström

    Svar till Leif (2009-08-25 10:26)
    Man måste skilja på de som är intresseradde av att det blir en evenemangsarena och de som är beredd att vara med och betala. Jag har varit med så många år i politiken nu så jag är luttrad. Jag är positiv till en arena, självklart. Men inte om det bara är kommunen som ska hosta upp pengarna. Det har vi inga resurser till i dagsläget. Men jag hoppas som du att de två du nämner också visar sina muskler. Då kanske vi kan få fart på det hela.

    Å Leif, sluta upp med sådana där påhopp om oss politiker. Det är ju bara löjligt. Är det så du kommunicerar med dina medmänniskor?

  3. Fredde

    Antar det var mig du syftade på då du säger att en del inte förstår att det tar flera år innen en ny arena finns att tillgå. Visst förstår jag det men vad som jag inte gillar är att ni mörkar att Umeå Arena och starkt ihopkopplat med byggande av ny arena. Räddar inte Umeå kommun Umeå arena finns heller inget hockeylag som kan vara intäckter till evenemangsarenan. Behövs då hockeyn för arenan? I de uträkningar jag sätt för arenaor är alltid hockey en vesäntlig andel av intäckterna. Har för mig att Malmö endast budgeterar för 30% från hockey, övriga arenor i landet är siffran högre. Alltså, rädda Löven annars kan ni lägga planeran på evenemangsarena i malpåse. Därför går Umeå kommun in och köper Umeå Arena. En arena som du Anders fortfarande inte svarat på vad ni ska ha då en ny evenemangsarena byggs? I Övik så vill kommunen riva Kempehallen, är det så ni tänkte det också?

  4. Leif

    Självklart kommunicerar jag inte såhär med vanliga människor, du vet säkert att det är en skillnad på Anders Sellström människan och Anders Sellström politikern. Så länge ni politiker uppför er som ni gör förtjänar ni all skit ni kan få av oss som drabbas av era lekar!

    Självklart har ingen sagt att dom skall bygga arenan än, så vitt jag vet är det ganska mycket som ni politiker måste svara dessa människor innan dom bestämmer sig, så nu är vi där igen, får dessa människor svar på sina frågor om arenan så tror jag det ganska snabbt kommer fram folk som vill betala. Tror jag att ni politiker kommer få fram ett svar snabbt??? Inte en chans, Holmlund sa något om nyår och ska jag vara ärlig är det väl störst chans att det blir nyår 2014 eller något. Politikerna i Umeå har ett ganska bra track-record på att dra ut frågor så länge som möjligt, varför skulle det bli en ändring nu?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.