Del 4: Varför Lennart Holmlund, varför?

Kommunens totala nettokostnader för sin verksamhet är ett mått som är relativt enkelt att ta till sig. Det är kostnaden efter att kommunens alla intäkter räknats med. Det visar sig att Umeå ligger väldigt högt. Det skiljer ca 500 miljoner mellan Linköping och Umeå. Det skiljer 150 miljoner mellan Örebro och Umeå. Varje år!

Varför kan andra kommuner bedriva sin verksamhet till betydligt lägre kostnader utan att dess invånare får någon sämre kvalitet? Varför ska Umeåborna betala mer i skatt än Linköpingsborna eller Örebroarna? Varför Lennart Holmlund, varför?

 

 

 

 

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. PerOlof Johansson

    Trägen vinner Anders lämna inte spåret men varför kommenterar ni inte varandras bloggar. Det vore rätt smart eftersom det gynnar er egen blogg? Friskolor startades i tidernas begynnelse av lärare som ville vara lärare i det pedagogiska mörker som har rått länge i Sverige. Numera finns det också en hel del friskolor som startar utifrån andra bevekelsegrunder och det kan man ju gärna erkänna men då måste ju företags få göra vinsta annars är det ju ett sjukt företag. Även en kommun ska göra bra affärer men problemet är ju för det mesta att de aldrig lyckas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.