Märkligt, mycket märkligt

Igår kom besked från Alliansregeringen om rejält med pengar till kommunerna och landstingen. Sammanlagt 17 mijarder extra går nu ut 2010 för att motverka effekterna av den globala krisen.

Umeå får 84,7 miljoner ytterligare 2010, utöver redan tidigare beslut om förstärkningar. Totalt förstärks Umeå kommuns kassa med 228,7 miljoner under perioden 2010-2012.

Aldrig någonsin har någon regering utbetalat så stora bidrag till kommunerna och landstingen. Skillnaden mellan statsbidragsnivån 2006 och nivån som kommer att vara 2010 är + 38 miljarder kronor.

I detta läge sågar Lennart Holmlund det han själv så mycket trängtat efter. På sin blogg förringar han det som kommer att betyda mycket  för inte bara Umeå utan även för alla andra kommuner och landsting. Inte ens han själv hade vågat tro på den satsning som nu görs från Alliansregeringens sida.

Varför kan inte det socialdemokratiska kommunalrådet stå över partipolitiken i detta fall och välkomna det stöd som översteg t o m hans egna förväntningar?

Oavsett vilket parti man tillhör så har Lennart Holmlund (s) ansvar för alla invånares väl och ve i kommunen. Det måste vara detta som ska vara fokus för en ledare med ansvar.

Var nu storsint. Lennart, och bjud på ett leende. Inte för din skull först och främst utan för de som arbetar i den offentliga sektorn och som nu kan andas lite lättare. Sveriges regering tar ansvar även för socialdemokratiskt styrda kommuner.

Vilket ansvar har du Lennart, för de invånare som inte tillhör ditt parti?

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.