Koll på läget ger utrymme

Generellt kan man säga att de som har koll på läget också är tryggare i sin roll och även kan göra det där lilla extra emellanåt.

Tomas Ledin har sagt att han förbereder sig minutiöst inför en konsert. Det gäller att ha full koll på genomförandet, alla ska veta vad dom ska göra. På frågan om hur det då går att improvisera svarade han ungefär: När alla vet vad dom ska göra så är det mycket lättare att improvisera.

Oavsett vad vi håller på med så verkar det som att de som har ordning och reda på sin ekonomi också kan unna sig lite extra ibland. Gäller privat, de med resultatansvar på jobbet, föreningen, en kommun/landsting eller ett företag. I nästan samtliga fall är kvalitet också kopplat till ordning i ekonomin.

Oavsett vilket omfång det är på det som "ska hållas koll på" känns mönstret igen. Som vanligt finns det undantag från regeln men de är inte många.

Vi svenskar måste nu om inte förr inse att vi behöver ha marginaler för det oförutsedda. Ett jobb är aldrig en för alltid givet. Även om vi alla ska hjälpas åt för att skapa förutsättningar för att fler jobb kommer fram. Kriser kommer och går och även om det politiska ansvaret är stort för att hantera kriser av olika slag är det inte allomfattande.

Ditt och mitt ansvar finns där och politiken ska inte ta ansvar för allt. För vem vill leva i ett sådant samhälle?

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.