Socialförsäkringsutskottet har en hearing…

Från mobilen

Socialförsäkringsutskottet har en hearing kring regelverket för de som riskerar bli utförsäkrade efter lång sjukskrivning. Har nyss talat utifrån SKL:s syn på det regelverk som ska börja gälla fr o m den 1 januari. 

Nyckeln till fruktbara lösningar för den enskilde handlar om samspelet mellan arbetsgivaren, försäkringskassan, Arbetsförmedlingen oc sjukvården. Fungerar den kommer också den enskilde att vinna på detta.

2 kommentarer

  1. leif

    Tycker ni politiker är så naiva när ni tror något skall fungera för försäkringskassan. Hade du läst tidningen någolunda frekvent hade även du läst om alla misstag som dom gör. Men återigen säger ni att dom sjuka skall lita på försäkringskassan. Man blir enbart förtvivlad när man hör din/eran inställning, hoppas bara en dag att ni får genomlida samma sak som dom som idag plågas och misshandlas av försäkringskassan. SKÄMS!

  2. Anders Sellström

    Svar till leif (2009-11-05 13:26)
    Det finns många naiva i denna värld så även politiker. Vad gäller FK så har jag och några flera försökt angripa problemet med sena utbetalningar från FK. Vi har föreslagit att ränta ska utgå om FK är sen med en utbetalning. De tar ju ränta om någon fått för mycket av FK så då borde även det omvända gälla. Det är ett sätt att få fart på FK.Samtidigt har det sakta men säker blivit bättre utifrån det som sagts till mig. Men FK har inte skött sig och det beror nog inte på naiva politiker utan hur FK organiserat arbetet. Det styrs ju inte av politiker som du vet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.