Miljöpartiet sänkte Sofiehemsskolan. Dess…

Från mobilen

Miljöpartiet sänkte Sofiehemsskolan. Dess gruppledare, Alireza Mosahafi i bild. Nyss togs beslut i kommunfullmäktige angående mer resurser till bl à för och grundskolenämnden. Det praktiska utfallet av voteringen innebar att när miljöpartiet lade ned sina röster försvann stödet för Sofiehemsskolan. Trots att man i både nämnden och debatten i fullmäktige stöttade Sofiehemsskolan så sänkte man skolan i slutvoteringen. Rent bedrövligt.

7 kommentarer

  1. Nisse

    Du är en hejare du Anders – du kan både ”baka kaka” och fotografera – varför försörjer du dig inte på något av dessa hantverk i stället för att vara politiker för krisdemokraterna?

    Du kan kanske själv ta dig från ”utanförskap” och i stället bli produktiv – vilken tillgång för landet för ”verkliga människor”!

    Jag tror att du kan via arbetsförmedlingen kan få ”starta eget” bidrag – om får tag i dom!

  2. Minerva skolan

    Ser i dagens VK och Vf hur grundarna har gjort ett mångmiljonklipp på Minerva skolan. Du som politiker vad har Du för ansvar för det inträffade. Såldes skolan för billigt eller vad. Du som ansvarig Umeåpolitiker kan ju bemöda Dig och svara på frågan. De pengarna hade säkert behövts för att rädda Sofiehemsskolan. Tycker Du att det är rätt att de som gör vinst på friskolor ska stoppa de pengarna i sin egen ficka? Borde inte dessa pengar istället gå till att förbättra undervisningen?

  3. nyfiken i en strut

    Visst hade du tillfrågar vedebörande om det är ok att lägga ut en bild på denne? Eller? Han ser inte ut som han var beredd på en mobilkamera i ögat….är det regelrätt enligt lag?

  4. Helena

    Visst är man besviken på MPs agerande men låt dem få en chans att förklara sig. Kanske har storsossen skrämt dem till lydnad?
    Tack för att ert parti stöttar oss i frågan om Sofiehemsskolans bevarande. Ni har förstått skolans betydelse för Sofiehem och Ålidhemsområdet. Både Sofiehemsskolan och Östra ersboda skolan behövs och vi hoppas att båda skolorna ska få vara finnas kvar. De utgör en viktig funktion för stadsdelarnas sammnhållning i en växande kommun som Umeå. Hoppet är det sista som överger oss.Avseende Minerva kommer de snart att få fler elever och det är inte alliansens eller RS ”fel”

  5. Lennart

    Varför spilla så mycket vrede på MP? Fundera istället på varför ni i Alliansen inte kunde formulera ett förslag, så att MP även ville vara med. Nu gick det i fullmäktige, som det brukar gå i Robinson, pakten sprack…

  6. Anders Sellström

    Svar till Lennart (2009-12-01 06:44)
    Problemet var inte hos Alliansen. Tänk på att rättvisepartiet stöttade vårt förslag. Om dom mot deras ideologiska övertygelse kunde göra detta så framstår ju miljöpartiets agerande, i ljuset av detta, som mycket märkligt. 5 partier insåg detta men inte det sjätte, mp.

  7. Anders Sellström

    Svar till Helena (2009-11-30 22:41)
    Problemet som jag ser det är när det finns partier och att deras företrädare inte förstår konsekvenserna av deras handlande. Jag begriper inte att när två förslag i slutvoteringen står mot varandra sä väljer MP i detta fall det alternativ som de absolut inte ville se förverkligat. Kan bara konstatera att handlande och konsekvens i detta fall inte harmoniserat med varandra. Så får inte praktisk politik fungera, anser jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.