Det fria vårdvalet

Var på ett landstingsledningsseminarium igår i Stockholm. Där gick man bl a igenom hur arbetet med det fria vårdvalet fortskred i Sverige. Inte förvånande var landstingen i norra Sverige efter i planeringen och igångsättande av reformen.

Västerbottens landstingsledning (s, v och mp) anser inte att det är till gagn för vi medborgare att själva få välja vilken vårdcentral eller läkare som ska få hantera mina och dina åkommor. Nej det ska dessa partiers politiska företrädare bestämma åt dig.

Förmynderiet vet inga gränser för vissa. Tur att vi har en riksdagsmajoritet som via lag sett till att alla medborgare ska få denna möjlighet. Tråkigt att vårt eget landsting drar på det och försvårar ett genomförande allt vad dom kan.

Men, snart kommer det att ske även i Västerbotten och det kan vi inte tacka den röd-gröna samlingen för.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. leif

    Gode gud vilket otroligt lamt försök att flytta fokus till något annat. Tips Anders, ingen kommer att glömma bort eran behandling av långtidssjukskrivna tills ni tar ert ansvar och ändrar reglerna till något humant.

    Vi kommer inte att glömma, hantera huvudfrågan istället

  2. Lars Gidlöf

    Men Er stora medmänsklighet är beundransvärd herr Sellström, visst är det skönt tvinga ut cancersjuka som är döende att söka jobb,det är väldans omtänksamt av Er. Inte ett ord om det,men klart (kD) är ju egentligen ett förfinat (Sd). Varför har du inte med bland dina kända Krostdemokrater,mannen för CSU i Bayern,han var ju på gränsen till nazist,Franz Josef Strauss

  3. Anders Sellström

    Svar till Lars Gidlöf (2009-12-08 11:17)
    Herr Gidlöf, nu får du väl ändå ge dig. Vill du inte debattera och kommentera på ett någotsånär sakligt sätt så behöver du ju inte kommentera alls.

  4. Lars Gidlöf

    Vad är osaklighet? Du har inte kommenterat den bistra sanningen att cancersjuka har tvingats till söka jobb, dett uppmärksammades inte av regerien utan av läkare. Detta skifte skedde trots att vissa remissinstanser varnat för det.
    Vad är osakligt? Att FranZ Josef Strauss var på gränsen till nazist? Knappast, du ska läsa historia innan du uttalar dig. var det osakligt om facket? LO förbundet Kommunal ska ju förhandla för din (Kd) kollega,eller?Varför då snacka om att de inte får vara med i facket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.