Är färdriktningen rätt?

Den fråga jag tycker alla borde ställa sig är om färdriktningen är rätt?

Att inte allt kan bli perfekt på 3 år är väl inte så märkligt. 1994 – 2006 (12 år) styrde socialdemokraterna och lyckades inte alls komma tillrätta med en hel del problem.

Bl a skickades 140 personer per dag ut i förtidspensionering, ung som gammal.

Sverige som land blev fattigare och vi invånare förlorade både köpkraft och beslutskraft vid köksborden.

2009 har hushållen aldrig haft så hög disponibel inkomst på 20 år att förfoga över. Det är kanske den i särklass största förklaringen varför Sverige som nation klarat sig så pass lindrigt undan den globala finanskrisen som slagit ohyggligt hårt i många andra länder.

Hög disponibel inkomst hos hushållen har hållit den inhemska konsumtionen igång.

Den andra orsaken är väl skötta statsfinanser.

Alliansregeringen har kraftigt ökat resurserna ut till kommuner och landsting, tagit många beslut för att höja kvaliteten i välfärdssystemen, ökat den enskildes valmöjligheter osv.

Jag anser självklart att färdriktningen är rätt. Det innebär inte att det finns mer att göra, självklart. Inget kan bli heltäckande på 3 års regerande och dessutom med tidernas värsta globala ekonomiska kris.

Sverige är på rätt väg och det ska vi fortsätta med även efter den 19 september.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. leif

    Men ni har samtidigt bedrivit en kampanj mot dom svaga i samhället. Det skulle inte alls förvåna mig om det har en stor del i erat förfall. Mycket annat har ni gjort bra, men misshandel av svaga går aldrig hem i Sverige.

  2. är färdriktningen rätt?

    Ja, är färdriktningen rätt? KD är ett parti som bygger på religiös grund, där man värnar om de svaga, har man då gått ifrån dessa och signa egna värderingsgrunder? Läs Lukas 10, 25-37 om den barmhärtige samariten. Som jag upplever det så har KD gått ifrån vad man tidigare värnade om till att nu är det andra värderingsgrunder som gäller, krass ekonomi och inget annat. Jag ser fram mot ditt svar Anders S.

  3. Lars Gidlöf

    Hur menar du att Sverige blivit fattigare? I reda pengar eller?

    Hur ökade statsskulden mellan 1991-1994? Hur mycket ökade statsskulden mellan 1976-1982?

    Eller hur menar du?

  4. Lyckselebo

    Bra formulerat Anders. Anser att de kommentarer som försöker förlöjliga dina åsikter är organiserade av politiska motståndare som försöker ta udden av de sakligheter du förmedlar. Är ingen KD:are men anser ändå att du förmedlar klokheter som bör ge credit till din kanditatur till riksdagen. Dina synpunkter om realism om de s.k. snabbtågen är en av de vassare kommentarerna som någon politiker i Västerbotten framfört. Fortsätt så och riksdagsplatsen är säkrad.

    Lycka till i valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.