Kvoteringsoffensiv att vänta

"Vi kristdemokrater är för jämställdhet och lika möjligheter mellan man och kvinna. Det är så självklart att det inte ska behöva sägas. Men vi ser också att det finns gränser för vilka tvångsmedel politiker har rätt att ta till. Vi är därför också det parti som konsekvent värnar den enskildes fria val och motsätter oss kvotering".

Detta står att läsa på DN debatt där vår partiledare, Göran Hägglund, skriver om vänsterpartiernas "kvoteringsoffensiv" om de skulle vinna valet i höst.

Jag konstaterar som så många gånger förr att politiker på vänsterkanten vill styra människors liv i detalj. Om inte människor gör de val som dessa politiker tänkt sig kommer kvoteringslagar, tvångslagar och skattestyrningar att se till att människor gör som de vill.

Någonstans går gränsen för vad politiker ska lägga sig i. Är det måhända toppstyrning alla Marx som ska gälla i Sverige framöver?

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hmm, läste jag inte att statsministern uttalade sig för att ev lagstifta om kvotering? Är Reinfeldt vänsterinriktad? Jo, jämfört med ert ultrahöger parti är han ju det.

    Sen,om det nu inte funkar med frivillig kvotering, vad ska Ni politiker kunna ta för beslut? 10000:- extra för varje barn som föds, är det ett viktigt beslut tycker du?

    Norge har ju kvotering, varför funkar det bra där?Är Ni svenska politiker sämre än de norska?

  2. Alejandro Caviedes

    Haha, du var kul du Anders! Förr i tiden under kalla kriget var man rädd för ryssen. Han var ju kommunist! Men med din definition på marxism är det snarare norrmän du vill att vi ska akta oss för ;). Farliga norrmän som kvoterar och vägrar gå med i EU.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.