Matcha mer individuellt

Oftast är det mest mänskligt och effektivt att låta de som har behoven också avgöra vem som bäst kan möta dessa.

Detta gäller naturligtvis inte snösvängen och den typen av gemensamma åtaganden.

När det gäller barnomsorg, skola, hemtjänst, primärvård etc är det bättre att besluten om var man ska gå och till vem man ska vända sig hamnar i den enskildes knä. 

Behoven som är individuella kan då också matchas mer individuellt om styrningen av resurserna utgår från de val individen eller familjerna gör.

Så enkelt och så solklart att all offentlig verksamhet borde så långt möjligt anpassas till detta synsätt.

Tyvärr bromsar vänsterpartierna allt de kan för att motverka att detta synsätt slår igenom i verkligheten. Generellt ser de hellre att medborgarna bara har ett alternativ att välja på och tror detta är effektivt och mänskligt.

Alla blir ju vinnare när valfriheten ökar och möjligheten till att möta behoven på rätt sätt också höjer var och ens livskvalitete.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Oscar

    Härliga fredag – KD under 4% spärren och C nära densamma!

    Tråkigt att SD är just över 4%.

    Kan bli en härlig höst efter valet då alliansregering drar sig tillbaka efter ytterligare ett borgerligt misslyckande i regeringsställning!

  2. Lars Gidlöf

    Du måste tycka att Umeåbor och svenskarna i övrigt är ett ointelligent folk eller hur? Om nu allt vad vänsterfolk gör och tycker är fel, hur kommer det sig att (kD) är det minsta partiet då?

  3. Oscar

    Anders du kommer inte göra oss besvikna – fortsätt bara som ni börjat så hamnar både ni och C utanför riksdagen – en glädjens dag!

  4. Lars Gidlöf

    Läs o begrunda

    Beskeden gavs under ett anförande på Handelshögskolan i Göteborg. Under anförandet erkände Borg att grunden till Sveriges goda statsfinanser ändå lades under Göran Perssons regeringstid, efter en fråga från Vänsterpartiets tidigare talesman i ekonomiska frågor, Johan Lönnroth.

    ”Det är klart att Göran Perssons historiska insats är monumentalt betydelsefull för Sverige. Vi kan ha haft olika synpunkter på hur man borde sanerat vår ekonomi. Men den sanering de gjorde är oerhört viktig för att vi har en god ordning i vår ekonomi.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.