Leverans till pensionärerna

Ännu en kristdemokratisk hjärtefråga får nu genomslag i Alliansregeringens förda politik. Idag kom besked om att skatten ytterligare sänks med 5 miljarder fr o m den 1/1, 2011.

Sammanlagt har nu skatten sänkts med 10,5 miljarder sedan 2009. Detta förutom flera andra förbättringar som skett för de som har de lägsta pensionerna.

Kristdemokraterna hade som valfråga inför 2006 att pensionärerna stod på tur att få skattesänkningar. Den socialdemokratiska regeringsperioden 1994-2006 hade inte levererat en enda krona till pensionärerna.

Nu har flera steg tagits för förbättringar och idag kom så besked om nästa. En sund ekonomi på statlig nivå kopplat till färre sjukskrivna ger resultat.

Grattis alla pensionärer.

Även det minsta regeringspartiet har inflytande på politiken. Det finns många exempel på det och här kommer nu ännu en leverans.

Härligt …….

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Kenneth Forsgren

    Valfläsk. Har det inte varit val snart har knappast förslaget kommit. Viktigare att komma ihåg hur det varit de förgående 3 åren. Ge åt dom redan rika och ta från dom som har det sämre = allianspolitik

  2. Vidar

    Alliansen uppträder som de ”pajaser” ni är!

    Nu när ni ligger lågt i opinionsmätningarna så kommer då löften till dem som byggt vårt land.

    Er politik är populistisk på gränsen till absurd, du och KD har hyllat jobbskatteavdraget som skapat dessa klyftor i samhället som vi har idag men nu när det hettar till då kommer ”tomma” löften, ni har haft 3 år på er att rätta till de fel som ni skapat!

    Nu skall ni bort från regeringsmakten och hoppet finns fortfarande att SD,KD och C försvinner ur riksdagen, det har ni gjort rätt för!

  3. Lennart

    Före 2003 betalade pensionärer mindre skatt än de som arbetade. fram till 2006 betalade pensionärer och arbetare lika mycket skatt. Efter Alliansens tillträde betalar pensionärer mer skatt än de som arbetar.

    Det är inget Alliansen ska vara stolt över. Det är inte alls härligt, som du skriver. Det är skämmigt.

  4. Anders Sellström

    Svar till Lennart (2010-03-29 07:04)
    Intressant att när rödgröna vänstersidan föreslår saker är det ok och när Alliansen genomför förslag så är det valfläsk. Pensionens storlek idag är alltigenom beroende av samhällets tillväxt Hållbara tillväxtfrämjande beslut är grunden för en bra pension. Morgondagens pensionärer kommer inte i närheten av de nivåer som dagens pensionärer har. Dagens pensioner betalas av det som också genereras idag. Vilka förslag föreslår ni för att över tid ha en bra tillväxt som är bästa garanten för en bra pension över tid?

  5. Lennart

    Förstår inte vad du menar med ”samma sak”. Det är inte ”samma sak” att låta pensionärer betala mer skatt än de som arbetar. Det har väl aldrig de rödgröna föreslagit? Har de gjorde det är det inte heller ”ok”. Själv fick jag i alla fall 144 kr mindre i månaden i januari än i december, trots identisk ersättning från SPV.

  6. kerstin edholm

    Om du känns så glad över skattelättnaden som alliansen nu beslutat är det väl befogat att tala om att”till dom som har skall vara givet” för dom som har så det räcker skall ha mest.Den skattesänkning ni lovar är”en fis i rymden”för en pensionär med låg pension, jag har 6500kr efter skatt och lovas nu ca 200kr mer i månaden.
    om man betänker att höjningen du hurrar för blir 6.60 per dag,det blir 4 hamburgare i månaden Hurra Hurra för KD och alliansregeringen.

  7. kerstin edholm

    Det blev magert med svar,kan det bero på att du inte kan ge mig en vettig anledning att rösta på Alliansen.
    Jag har insett att det aldrig kan bli sämre med det andra blocket.
    Det senaste är ju att storstadsregionerna skall få MASSOR med pengar, men järnvägar som är det miljömässiga alternativ till flyg och bil för norrland blev som vanligt bortglömda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.