Att sätta bilden

Man blir smått förundrad över hur ledande socialdemokrater vrider sig som ålar i försöken att sätta bilder i svenskarnas huvud att landet Sverige är i urdåligt skick. Bildsättningens mål –  enda räddningen är att alliansregeringen byts ut.

Problemet är ju att den beskrivningen är väldigt fel.

Hushållen har aldrig någonsin haft sådan köpkraft som man har idag. Den är stark tack vare jobbskatteavdrag, skattesänkningar för pensionärer, positiva justeringar i transfereringssystemen, lägre antal sjukskrivna etc, etc.

Den ekonomiskt förda politiken har motverket effekterna av finanskrisen påtagligt. Chefsekonomen på SKL gör bedömningen att antalet som tappat sitt jobb hade varit mer än dubbelt så stort om inte den inhemska köpkraften hållits uppe tack vare den förda politiken.

Fritidsresor var ett av de resebolag som råkade illa ut tack vare inställda flyg. De har hanterat situationen på ett mycket bra sätt och mildrat effekterna av den. Resenärer står öppet i TV och skryter på Fritidsresor trots det elände som drabbat dem. Andra resebolag har inte lyckats lika bra.

Mitt tips!

Bedöm en regeringen efter hur den hanterar kriser och jämför med hur andra regeringar skött sig. En hel värld skryter på Sveriges sätt att hantera den och samtidigt hålla de statliga finanserna i schack.

Finns mycket att göra för att komma vidare men den grund landet Sverige står på är det många länder som drömmer om.

Trevlig helg!

 

 

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Kritiken mot alliansen gäller i första hand behandlingen av de som varit och är sjuka/arbetslösa. Där har enorma fel (jag menar att det handlar om högerideologi men vi kan kalla det fel) begåtts. Att sedan sänka skatterna för de som jobbar kommer i längden att undergräva basen för offentlig sektor (välfärd).

  2. Alliansväljaren

    Men herregud, Conny Forsström! Du ältar om de sjuka/arbetslösa om och om igen! Ingen har slängts ut, istället sker individuella omprövningar av arbetsförmågan. Att arbetslösa snarast möjligt ska ut på arbetsmarknaden torde väl vara en självklarhet, märkligt att vänstersidan aldrig kommer med egna förslag och ideer! Istället smutskastar man regeringen trots det erkänt goda arbete som utförts! Bäva månde ifall Ohlyansen kommer till makten, men det vet vi ju redan…

  3. Isak

    Herregud alliansväljare, varför skulle en arbetsgivare an-
    ställa en person som har en lång sjudomshistoria när det
    finns 416.000 villiga arbetslösa. Det är kvalificerat skit-
    snack att det skulle vara mer än en handfull sjuka som fått
    rehabilitering till ett annat jobb. Däremot så är det många
    sjuka som nu får gå omvägen om arbetsförmedlingen och arb-
    etsträning. Många av dessa blir sjukskrivna på nytt. Många
    blir utförsäkrade och får söka försörjningsstöd. Och många
    får börja sälja av sina ägodelar. Och vi kommer att få se
    tiggare på gatorna. Och fler som kommer att bli vräkta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.