Fel av Å(s)a Ögren

Läser i dagens VK att Åsa Ögren (s), ordförande i byggnadsnämnden, tänker överklaga beslutet i kammarrätten om att fastighetsägaren får rivningslov för Rosa Huset.

Efter att vi i byggnadsnämnden fått en gedigen genomgång av Rosa Husets tillstånd och möjligheter till upprustning har min uppfattning varit att det är ekonomiskt oförsvarbart att tvinga fastighetsägaren att restaurera huset.

Vi kan av nostalgiskäl och andra skäl anse det tråkigt att Rosa Huset rivs. Ingen har dock klivit fram och sagt sig villig att betala de mångmiljonbelopp som en restaurering skulle kosta.

Länsstyrelsens möjligheter att ställa upp har också synats. Där har inga summor framkommit som ens är i närheten av att kompensera de merkostnader som fastighetsägaren skulle tvingas hantera.

Åsa Ögrens egen prestige i frågan hotar nu att medföra kraftiga skadeståndsanspråk från fastighetsägaren riktade mot kommunen och skattebetalarna. Lägg prestigen åt sidan och inse att vissa gamla hus är i så dåligt skick att restaureringar inte kan försvaras. Inte ens av nostalgiskäl.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Alejandro Caviedes

    Här påpekar du att fastighetsägaren till Rosa Huset inte kan påtvingas ansvaret att behålla huset i det skick husets historiska kulturvärde kräver att det ska ha. Domen i kammarrätten fastslår detta tydligt. Hur är det med stugorna på Nydala? Hur menar du att kommunen ska kunna ställa krav på stugornas utseende i en detaljplan när arrendatorerna inte kan avkrävas detta ansvar? Det luktar hyckleri på hög nivå, Anders. Ni är bara ute efter en privatisering av strandområdena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.