Bröstpumpslagen ala Ohly

"När Lars Ohly börjar tala om bröstpumpar i SVT:s partiledarutfrågning är det lätt att göra sig lustig över tilltaget.

Man blir förbluffad av att en av de rödgröna partiledarna känner sig tvingad att ge personliga råd om amning. Det är dock det yttersta beviset på att deras pekpinnepolitik inte vet några som helst gränser.

Problemet är att deras politik skär rakt in i människors vardagsliv, brutalt och okänsligt. Politiken har och måste nämligen ha sina gränser, gränser där familjen eller den enskilde själv ska avgöra hur vardagen ska se ut.

Ett mål kan inte alltid helga ett medel. Man kan ha mängder av åsikter hur människor lever sina liv och vad de prioriterar. Men som politiker måste vi akta oss. Allt vi tycker människor borde göra kan vi inte tvinga fram med lagstiftning".

Jag kan bara inte låta bli att låta er läsa vad min partiledare, Göran Hägglund, ansett om Lars Ohlys (v) syn på hur en tvångsdelning av föräldraförsäkringen ska hanteras.

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Bög

    Att det finns en partiledare i hela sverige som verkligt kämpar för allas lika värde är tydligt.

    Att KD hela tiden kämper emot i hbt frågor, homosexuellas rätt att gifta sig, att skaffa barn etc.

    DET är roligt, ni som ska verkar för ett mänskligare sverige. Hycklare!

  2. ej vänsterpartist men för en debatt i sakfrågan!

    Tycker att du missar det viktiga i sakfrågan om en jämställd föräldraförsäkring och nedlåter dig istället till att raljera över Ohlys exemplifiering…Tala istället om vad KD vill? I dag är det i många avssenden en kvinnofälla att vara hemma med barnen för att man halkar efter i både löneläge och pension! Vi delar synen om att föräldrarna bör avgöra av vem och när lediget ska tas ut, men tror inte du & KD, att en mer jämlik fördelning av föräldraförsäkringen är eftersträvansvärd?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.