Sekulära Sverige

Har en debattartikel inne i dagens VK om synen på religionens roll i Sverige. Detta som en replik på en ledare i VK för några dagar sedan. VK:s Mats Olofsson har responderat på denna replik.

Syftet med artikeln är att visa på den mångfald av religioner som finns i Sverige idag och den betydelse religionen har för många av Sveriges invånare.

Att religionen inte ska styra politiken eller tvärtom är för mig en självklarhet. Men att inte ta hänsyn till religionens roll och betydelse som kraft och sammanhållande kitt för många i det moderna samhället är dumdristigt.

Sen kommer nog jag och Olofsson alltid att vara på olika linjer när det gäller värderingsfrågorna och vad som ska utgöra ryggraden för politiska beslut i vårt land.

Det finns inget värdelöst samhälle. Alla samhällen, alla människor har en värdegrund i botten som navigerar oss var och en fram i vardagen. Det är min övertygelse och därför måste vi våga prata mer om vilken värdegrund det svenska samhället ska bygga på.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. LarsN

    Du verkar tro att ett sekulärt samhälle betyder att ingen religiös tro skall få plats. Men inget kan ju vara mera fel.
    Det är endast i ett samhälle som inte tagit ställning för någon påstådd Guds existens, som alla möjliga olika trosföreställningar verkligen kan få lov att samexistera, på lika villkor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.