Räntan stiger

I morgon tisdag höjer Riksbanken räntan. Allt annat vore en skräll. Det som är kanske mest intressant är den sk räntebanan. Riksbankens signaler om framtidens utveckling av inflationen i ekonomin och därmed räntan.

Sverige går som tåget jämfört med nästan alla andra länder. Det påverkar penningpolitiken på framförallt lång sikt.

Så alla ni som har bolån med framförallt rörliga räntor bör se till att marginalerna i hushållskassan finns för räntor uppemot 6-7 %. Det är nu slut med" låg-ränte-politiken" som varit en tid.

Nu väntar andra "räntebullar".

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Leif

    Borgarna skrockar förnöjt. Nu skall låstsasrika få det dom tål. Det skall bara vara var riktiga rika som har råd med att äga sin bostad.

  2. Anders Sellström

    Svar till Leif (2011-02-14 16:03)
    Det är riksbanken som sätter räntan inte borgare, sossar eller andra. När det är kris går räntan ned och när det går bra går räntan upp. Så är det, så var det och så kommer det att förbli. Vad är problemet med det?

  3. lf

    Vad menar du skadeglatt att nu väntar andra räntebullar.
    Vad säger du till unga familjer som tagit lån för att skaffat sig ett bättre boende.

  4. lf

    Sverige går som tåget.Men är det inte så att alla svenskar skall få åka med på det tåget.Nej nu blir det räntesmällar som drabbar framförallt barnfamiljer.
    Här ser man tydligt då det inte finns spärrar i finanssystemet.Bankerna lånar ut utan att utreda om det finns betalningsförmåga,för de vet att om det går åt h-vete så får vanligt folk betala.Det om något speglar de fria marknadskrafterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.