47 mil, -28, sex renhjordar och två älgar

Från klockan 06.30 idag till 15.00 var jag med om att köra 47 mil, som lägst var temperaturen minus 28, jag passerade 6 renhjordar och två älgar.

Vad gör man inte en lördag för att få förmånen att åka till Vilhelmina tur och retur och utbilda våra duktiga inlandspolitiker i Vilhelmina, Dorotea och Åsele.

Att få diskutera kristdemokraternas ideologi och partiets strategi fram mot valet 2014 med engagerade partikamrater det är faktiskt en lisa för själen. Då gör det inget att man måste kliva upp 05.45 (ok jag erkänner att jag skarvar lite) en lördag morgon.

Ha en fortsatt trevlig kväll 🙂

Etiketter: , , , , ,

7 kommentarer

  1. dr

    Om Sverige slipper kd och istället rösta,satsa på sd skulle landets alla felbeslut rätta till sig så småningom
    innerst inne håller du säkert med om detta

  2. Maria N

    Nu har du fått insikt om faran i trafiken på våra inlandsvägar! Trafikverket har insett att om man håller rent från träd och sly ca 15 m från vägen i båda riktningarna, reduceras antalet bilolyckor drastiskt. Ett förslag att våra inskrivna i Fas 3 kan syssla med röjning, för trafikens skull!

  3. Göran Jonzon

    Eftermälet här i Vilhelmina verkar vara samstämmigt.
    Ditt besök blev mycket uppskattat.
    Inte bara för den väl förberedda genomgången, utan framför allt för den fina och fruktsamma konversationen.
    Du är välkommen åter, närhelst andan så faller på Anders!
    Varmt välkommen!

  4. Anders Sellström

    Svar till Göran Jonzon (2013-01-12 21:34)
    Tack Göran. Kommer gärna åter till Vilhelmina. Det blev väldigt kreativa samtal och stämningen var på topp. Dock var det lite kallt utanför ”the peoples house”.

  5. Anders Sellström

    Svar till Maria N (2013-01-12 20:42)
    Håller helt med dig Maria att ju mer friyta vid sidan av vägarna desto mindre viltolyckor. Sen om det är Fas 3 eller andra som ska stå för röjandet är kanske en fråga som Trafikverket skulle ta tag i.

  6. Anders Sellström

    Svar till dr (2013-01-12 19:36)
    När man hör människor komma med de enkla svaren på lösningar ska man dra öronen åt sig. Tyder oftast på en väldigt förenklad problembild utan vidare analys. Om du tror att jag innerst inne håller med dig i ditt påstående har du dålig människokännedom. SD lurar in människor att tro på en endimensionell bild av verkligheten. Där människovärdet och solidariteten ställs vid sidan av. Ett sådant samhälle vill inte jag se förverkligas.

  7. Ewa Larsson

    Hej Anders!
    Visst är det stärkande att vara viking denna årstid:-)
    Jag instämmer i GJ:z kommentar också.

    Vad jag däremot vänder mig mot är Maria N:s resonemang om Fas3. och ditt svar om Trafikverket.

    För det första så heter det inte längre FAS 3 men det spelar ingen roll vad man sätter för namn på ”åtgärden”-jag anser det vara ett snedsteg i sig. I synnerhet för den som ”drabbas” av åtgärden.

    För det andra så anser jag inte att myndigheter eller statliga verk ska kunna tjäna pengar på att utnyttja folk. Jag kan faktiskt tycka att det är en form av ”slaveri”. Den som hamnar i åtgärden får också sänkt dagsersättning och har liten och ingen möjlighet att komma ut i ett avlönat jobb igen. Att sedan företag och staliga myndigheter ska kunna tjäna 4000-5000:-/månad för varje person, DET tycker jag är så otroligt snett.
    Faran är att man inte verkar för att överhuvudtaget ge personer jobb med lön, när man istället kan tjäna på att ha dem.

    En annan lösning kanske vore att ta in tillfälligt anställda eller låta markägare intill vägen få en slant för att röjja sly och hålla efter. Eller så kan trafikverket lägga ut detta på entreprenad till företag som då kan antingen anställa eller hålla sig med arbete.

    Hade tänkt dra en anharang om fler vargar vid väg också, men avstår:-)
    Men visst är det rent skönt att få se och uppleva djurlivet, så länge det inte blir närkontakt!

    Kul att du kom till Vilhelmina.

    Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.