Normlöshet är fel väg att gå

Läste en lysande artikel om synen på normer och mobbing i skolan. På SvD kan man läsa en artikel skriven av Marika Formgren där hon just belyser problematiken och effekterna av normlöshet.

Hon skriver bl a jag citerar:

"Skolmobbning ska utplånas genom att elever och lärare kritiserar vithetsnormen, heteronormen, genusnormen och så vidare. Är du vit, heterosexuell pojke är det alltså kört. Du kan inte bli mobbad, och du är vad företagare var på 1970-talet: något ont, som man måste ta allt värde ifrån för att stärka de utsatta". Slut citat.

Tål att fundera på….utan normer krakelerar samhället helt enkelt.

Etiketter:

4 kommentarer

  1. lf

    Utan normer krackelerar samhället,säger du.Då kan jag säga såhär,om du inte svarar på bloggkommentarer i tid och det gör inte dina storbloggarkompisar heller, då krackelerar bloggen som ett instrument att hålla kontakt med presumtiva väljare.
    Men det var kanske aldrig meningen.

  2. Anders Sellström

    Svar till lf (2013-01-17 19:25)
    Jag svarar på de kommentarer jag vill svara på. Du har ju fått svar men kanske inte på dina ytterligare repliker vilket jag av olika anledningar avstått från. Vad är problemet?

  3. lf

    Ja,det var det här jag förstod.Då kritiken blir för stor då skiter du i kommentarerna.
    Nä,Sellström ,det är inte jag som skall svara på problemet,det är du. Av vilka olika anledningar svarar du inte på mina andra kommentarer,har de varit oförskämda?Eller vad.Att en ledande politiker kan avfärda en vanlig medborgares kommentarer tyder på en nonchalant inställning till vanliga väljare.
    Detta tycker jag inte är bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.