Försörjningsstödet och arbete

Nya jobbregler kommer att ge mer pengar i plånboken för de som idag är beroende av försörjningsstöd. Marginaleffekten på att ta tillfälliga jobb har hittills varit 100 % om du samtidigt uppbär försörjningsstöd. För varje krona du tjänar dras lika mycket av från försörjningsstödet. Det har inneburit att det inte lönat sig att ta ett arbeta en timme då om tillfälle ges pga att det ekonomiskt gett noll kronor i plånboken.

Nu kommer detta regelverk att ändras från förhoppningsvis 1/7 i år. Då ska det bli möjligt att få behålla en del av den extra inkomsten innan den räknas av från försörjningsstödet. Syftet är att det alltid ska löna sig att arbeta. Marginaleffekten minskar då från 100% till 75%.

Maria Larsson (KD) som ansvarig minister lägger fram förslaget i vår och riksdagen beslutar om det innan sommaruppehållet är det tänkt.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Leif

    Tänk att det skall ta er x antal år för att reagera. Ja just ja, det är svaga människor vi pratar om, dvs inte prioriterade av de som styr nu. Hoppas du är stolt!

  2. Anders Sellström

    Svar till Leif (2013-01-18 10:02)
    Ja bättre sent än aldrig. När S och V styrde ihop hände ju ingenting på denna front. Nu gör vi i Alliansen något åt det. Visst är det bra Leif!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.