Tamara och Kvinnomuséet

Kan inte låta bli att kommentera detta med Tamara Spiric (V) ledarskap med anledning av de uppmärksammade projektledaravhoppet från Kvinnohistoriska muséet.

Min kollega, Veronica Kerr tillika gruppledare för KD i Umeå, har i sin blogg beskrivit sakförhållandena. Prislappen stiger och är nu uppe i en årlig kostnad på 8 miljoner. Bara det kan man reflektera över.

Sara Meidell skriver en alldeles lysande analys av frågan på sin blogg. Och här kanske förklaringen finns. Tamara Spiric har svårt att inte i detalj lägga sig i.

Därav min fundering kring hennes på ledarskap. Vi har ju under Tamaras ledning sett åtskilliga avhopp av höga vänsterpolitiker i Umeå sedan 2010. De flesta av dessa politiker på presidieposter har varit kvinnor. Är det en slump eller? Är det en slump att ytterligare en kvinna kastar in handduken under Tamaras ledarskap?

Nej tror inte det. En detaljstyrande ledare snävar in utrymmet att agera och kontrollbehovet gör att det första aldrig kan uppnås. Jag tror kärnan i problemet ligger här. Vänsterpartistisk ideologi förenat i ett alltför detaljstyrande ledarskap. Mixen blir inte lyckad helt enkelt.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.