Holmlunds hjärnsläpp

Lennart Holmlund (S) ser hjärnspöken och otur när han tänker. I sin blogg idag svingar han svärdet friskt mot både journalister, SVT och kristdemokrater. I ett vildsint angrepp försöker han påstå att han sitter med hela sanningen och har rätt i allt. Var är ödmjukheten Lennart? Det kan ju tänkas att du har fel också…

Här följer olika påståenden från Lennart.

Påstående 1: "Han (Adaktusson) skriver in sig som medlem och lovar bli partiets kandidat".

Rätt i stort Lennart. Han skriver in sig som medlem och lovar ställa upp i provvalet och därmed ställa upp som kandidat om han får förtroende av medlemmarna i partiet att stå på valsedeln. Den processen har inte ens startat. För tidigt att veta om Adaktusson position på valsedeln ännu. Ingen kan lovas något i förväg vilket Holmlund borde veta. Kanske gör man så i hans parti?

Påstående 2: "Ingen ska ju inbilla mig att han inte varit KD,are förut för jag tror inte att ett parti tar emot en medlemsansökan och lovar personen att bli toppkandidat till Europaparlamentet så där bara från gatan".

Jag har inte vetat at han varit KD:are. Nytt för mig men inte för dig verkar det som. Som politisk journalist, liksom Ingvar Hedlund på Expressen (också nybliven KD:are), har han god insyn i partiernas ideologier. Han har väl mognat med tiden och insett att Kristdemokraterna är det rätta valet. Vad är felet med det?

Påstående 3: " …journalister tillhör högeralliansens budbärare av det politiska budskapet"

Den senaste undersökningen om journalisters politiska preferenser vann miljöpartiet före vänsterpartiet. Kraftig vänsterdominans bland journalister med andra ord. Fel Lennart!!

Påstående 4: "Däremot är det oerhört falskt att han dagen efter att ha blivit medlem i KD och dessutom av sina kollegor få en reklamplats för sig och sitt parti".


Vilket utrymme fick inte höjdhoppare Stefan Holm när han förklarade sig vara socialdemokrat. Adaktusson är ju en välkänd journalist som nu vill kandidera till EU-parlamentet. Är inte det ett minst lika stort nyhetsvärde som Stefan Holm? Med det påståendet gör du dig bara till åtlöje Lennart.

Påstående 5: "Det finns inte ord för detta unkna beteende, till och med falskt. KD sägs ju vila på grunden av den kristna tron och västerländsk humanism. Jag är glad att jag fick rätt som sedan länge såg att SVT tillhör högeralliansens budbärare. Det är också ett tecken på hur desperata kristdemokraterna är i dagens läge".

Det inte bara luktar utan stinker avund. Tråkigt att Lennart tar i så att byxorna spricker. Var glad att människor vill engagera sig politiskt även om det inte är i ditt parti. Men demokratins försvarare, om det inte gynnar dig och ditt parti, kanske inte är din bästa gren.

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

  1. Magnus Attefall

    Håller helt med – tyvärr så finns det en del personer som tar tillfället i akt och skriver ”lögner”. Varför? Tror han, i detta fallet, att hans röstare inte kan ta reda på fakta själv? Tyvärr, igen, så är ofta fallet och lögnerna blir ”sanningar” för de lata…

  2. knut isaksson

    Vad säger man?
    Kanske som Astrid Lindgren när hon för femtielfte gången
    skulle kommentera synpunkter om Pippi Långstrump.

    HÅHÅJAJA

  3. lf

    Ja,Sellström har ju nyss beklagat att det tas till allt för mycket kraftord i politiken. ”Holmlunds hjärnsläpp”.
    Sellström kan tydligen bestämma vad som är kraftord.
    Om pingstvännen Adaktusson vill få en reträttpost som ersättare för ikonen Svensson så må det väl vara hänt.
    Men att tro att han skall tillföra som EUledamot ett uppsving för KD då har man nog bitit sig i svansen.
    Adaktusson kommer säkert att tillhöra den skara av politiker som med bra ersättning förbereder sin politiska höst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.