Chavez

Efter Chavez död börjar nu konspirationsteorierna om varför han dog ta fart. Vicepresidenten i Venezuela anser att han förgiftats. En klassisk retorik för att samla de egna mot en yttre fiende. Dock är det ingen väg till att skapa förtroende och tillit. 

Militären skickas nu ut på gator och torg för att hålla ordning. Inflationen är rekordhög på 30 %. Hur länge håller den ekonomiska politiken stången innan den havererar totalt?

Demokratin är ett bräckligt fundament i Venezuela. Jag hoppas landet sluter sig samman och försvarar demokratin och att ett rent och just val kan komma till stånd snarast. Sydamerika behöver inte mer av oro utan stabilitet.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. lf

    Vad tycker du då om att en ledande moderatpolitiker i Vindeln tycker att det är bra att en kommunist har dött och kommer att fira det.

  2. Leif Lundberg

    Hej Anders,
    Du återkommer ständigt i din blogg, och annorstädes, till vikten av att försvara vår demokrati och ta den på allvar. Åsikterna framgår även i detta blogginlägg.
    Låt mig ta upp den diskussionen ur ett annat perspektiv. Du är nu föreslagen till ny ledamot av Umeå universitets styrelse. Det uppdraget ska du då kombinera med bl a följande: Riksdagman, ledamot i finansutskottet,ledamot i partistyrelsen för KD, distriktsordförande för KD, ledamot i komunfullmäktige i Umeå och säkerligen ett antal uppdrag dessutom som jag inte känner till.

    Hur ser du på detta enormt omfattande engagemang ur ett demokratiskt perspektiv? Måste man alltid ”ställa upp när man blir kallad”, i oändlighet? Är det inte ett hot mot mångfald av representation och olika bakgrund och erfarenheter när maktpositioner inom demokratiska partier så uppenbart samlas på ett fåtal händer.

    Är du ett hot mot demokratin?

  3. Anders Sellström

    Svar till Leif Lundberg (2013-03-08 09:36)
    Jo Leif visst måste man passa sig för att ta på sig för många uppdrag. Det gör jag, tro mig. Men vissa uppdrag hänger så att säga ihop med andra. Du kan inte sitta i vår partistyrelse utan att ha en förankring i politiken på lokal eller riksnivå. Som RD-ledamot är du med automatik involverad i distriktets arbete. Oavsett om du är ordförande eller inte.

    Sen är det ju viktigt att ett Universitet har en bredd av kompetens i sin styrelse. En sådan har ju valberedningen bedömt att jag tillför. Självklart ställer jag då upp för att bidra med det jag kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.