Hammarstedt kastar allt överbord

Blir bedrövad över agerandet i Umeå med anledning av beslutet som regeringen tagit om Kvarkenförbindelsen. För mig har syftet varit att steg för steg baxa processen vidare för att på sikt nå en långsiktig stabil trafik. Att nu kasta allt arbete överbord som Bertil Hammarstedt ger uttryck för, är rena dumheterna. Det gynnar absolut inga långsiktiga lösningar överhuvudtaget.

3 kommentarer

  1. John

    Istället för att gnälla på Bertil så kanske du skulle lyfta kritik mot ditt eget parti o er allians som nu tydligt visat att alla infrastruktursatsningar som ska göras i landet ska ske söderut!

  2. Lennart Jacobson

    Anders!

    Nu förstår jag inte alls Dig och de andra i alliansen.
    Menar du på allvar att staten/regeringen inte skulle satsa pengar i detta projekt?

    Endast ett positivt uttalande är för mig inte mycket till stöd, det kostar regeringen ingenting.

    Enligt min uppfattning är det regeringen som har ansvaret för denna typ av vägar, infrastruktur, inte kommunerna. Nu satsar ändå Umeå kommun, om bara regeringarna och EU gör detsamma.

    Jag förstår Hammarstedts reaktion.

    Ber om ursäkt om jag missuppfattat saken….

  3. Anders Sellström

    Svar till Lennart Jacobson (2013-03-22 11:34)
    Hej Lennart!
    Det finns oändligt med projekt att lägga pengar på. Många är viktiga och lokalt betydelsefulla. Dock räcker inte pengarna till trots att det aldrig någonsin tidigare funnit så mycket resurser till infrastruktursatsningar. Med det sagt måste perspektivet vidgas och se Sverige som en helhet. Botniabanan är ju ett projekt som staten satsat mycket pengar i. Dock fungerar det projektet av olika anledningar inte som det var tänkt, ännu i varje fall. Vägarna i Umeå är ju också bevis på satsningar som staten gör.

    Färjeförbindelsen är inne i en utredningsfas. Umeå kommun och regeringen var överens om tagen för detta och för att få EU att satsa i denna fas. Nu gäller det att ha fokus där och inte på det Hammarstedt basunerar ut. Detta visste han om att inga pengar skjuts till från regeringens sida i detta läge. När så fas 1 är avklarad blir det skarpt läge. Vi är dock inte där ännu.

    Uppgörelsen inkluderade inga statliga pengar i detta läge. Så var det sagt och det påverkar inte möjligheterna framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.