Wennström (S) angriper Holmlund (S)

Så bubblar ånyo intern kritik upp inom S i Umeå. I dagens VK kan vi läsa hur kulturnämndens ordförande, Tomas Wennström (S), går till hårt angrepp på kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund (S). Det som brukar betecknas som rosornas krig blossar nu upp på fler ställen inom arbetarpartiet i Umeå. Nyss har flera ledande politiker redan aviserat sin avgång från olika positioner efter arbetarkommunens beslut om listor till valen. På detta blåser det nu upp en storm om finansieringen av kommunala verksamheter i Kulturväven.

För min del har jag tagit för givet att Kulturvävens kostnader för drift av respektive verksamhet finansieras inom sin budget av de som ska bedriva dessa verksamheter. Dock kompenseras man för höjda hyreskostnader. Har jag missat något får någon nu rätta mig? Om detta gäller begriper jag inte varför det inte nått fram till Kulturnämndens ordförande. Pratar inte socialdemokraterna i kommunen med varandra längre eller vad händer?

Lennart Holmlund, ta bladet från munnen och redovisa en gång för alla vad som gäller!

Det kan väl inte vara så svårt att skingra frågorna som finns runt Kulturvävens kommunala verksamheter.

 

2 kommentarer

  1. Lennart Holmlund

    Besluten är som du skriver och det fattatdes redan när budgeten för detta år togs merkostanderna för hyror. i all lokalplanering har folk från kulturen ingått och bestämt hur lokalerna ska utformas. Det där är ju ingen skillnad mot alla andra verksamheter man ska rymma allt inom de ramar man fått.

  2. Urban Bengtson

    Bra med begäran av Holmlund ang. Kulturväven och ekonomin. Men ställ samma begäran redan nu om Nannabadekonomin, som är ”bad” ekonomi, genom att badbolaget inte lägger någon budget varken för investering eller drift. Och Friidsnämnden har ingen heller.

    Fråga om ”alla beslut är fattade” i badbolaget var, hur och när dessa har tagits och protokollförts. Och om varför inte så stora ändringar som ytökning med 35 % (3 000 kvm), flerdubblat gym och minskat äventyrsbad jämfört med Lerstenenförslaget och byte av entreprenör (från privat till kommuen) inte gått till Kommunfullmäktige trots att bolagsordningen säger det om ”större vikt” och av principiell art.

    Se min blogg,
    http://blogg.vk.se/umeas-basta/
    där finns mer fakta.

    Gör det snarast innan grävskoporna går igång och innan Kommungranskarna i Uppdrag Granskning upptäcker konstigheter i Umeå kommuns/bolags planeringar och ekonomiredovisningar.

    F ö nu väl hela badplaneringen kört i botten, så du och KD kan kliva av och låta dominobrickorna sedan falla politiskt och med det detta/denna felplacerade badhus/simhall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.