darinkarlsson

Småstadskomplex och fasadrenovering i Södertälje

Tänk vad lite man måste ha vetat innan internet slog ner som en bomb i samhället. Jag var väldigt ung när det kom, så jag har ingen egen erfarenhet att jämföra med. Det är en gammal spaning, men vi har ju faktiskt all världens information i vår hand (i vår smartphone) med hjälp av just internet. Ibland låter jag mig bara åka med på internet-vågen för att se var den tar mig. Klickar mig vidare på artiklar, hemsidor, YouTube-klipp osv. Och plötsligt landar jag på någonting intressant, som i förra veckan! Jag fick lära mig att branschen för företag som arbetar med fasader (SPEF) har ett eget pris. Årets fasad ska snart delas ut. 4 finalister återstår, och tre av fasaderna ligger i Stockholm och en ligger i Norrköping.

 

Jag bor i Södertälje, och jag vet att det pågår fasadrenoveringar även här. Massvis faktiskt. Jag tycker att jag ser byggare putsa, slipa och vad de nu gör med fasaderna varje gång jag går nere på stan. Fasadrenovering i Södertälje håller hög kvalitet, det är bara den fina byggindustrin i huvudstaden som vägrar se det. Ni förstår såklart vartåt detta barkar. Kärleken för hemstaden hade väckt den björn som sov, och jag började klicka mig vidare. Klicka mig vidare för att se om någon fasadrenovering i Södertälje någonsin hade fått pris för årets fasad. Jag klickade förgäves. Det verkade mest handla om renovering av byggnader i de stora städerna. Fasadrenovering i Södertälje var väl inte fint nog.

 

Nu tänker säkert de flesta som läser detta att jag lider av något slags småstadskomplex. Att mitt plötsliga engagemang för företag som sysslar med fasadrenovering i Södertälje grundas i ett förakt mot storstäderna. Och till er som tänker så vill jag bestämt svara: Ja, så är det säkert. I min stad har nog alla som är födda och uppvuxna något slags mindervärdeskomplex gentemot huvudstaden och huvudstadsborna. Sedan att har jag valt att bära fanan för företag inom just fasadrenovering i Södertälje (under de senaste dagarna) är väl bara en slump.

 

Men kanske är jag inte ensam. När jag var vid stationen och väntade på pendeln idag så satt en man och läste i en byggtidning bredvid mig. På mittuppslaget stod det om just tävlingen om årets fasad. Han skummade igenom texten och mumlade ”Det sker fasadrenoveringar i Södertälje också ska de veta. De jävla stockholmarna.”. Jag log och gick på tåget.

 

Kampen fortsätter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.