darinkarlsson

Nöjd med Energihem!

Det tog några år att, så att säga, få ”tummen ur” men nu har det äntligen skett. Jag har varit villaägare i 10 års tid. Under ganska precis hela denna tid har min klimatsmarta pappa varit på mig angående elförsörjning. Ett jävla tjat har det varit, om jag ska vara ärlig. Han påstod sig vara en av de allra första i Sverige med att installera solpaneler på sin kåk. Faktum är att det faktiskt mycket väl kan vara sant.

Förra våren bestämde vi oss för att införskaffa paneler själva, och vi ville göra det bakom ryggen på farsan. Vi kontaktade Energihem, vilket vi hade hört var en mycket pålitlig installatör. Det visade sig stämma. Hela solcellsresan med Energihem var otroligt smärtfri. Vi fick genast god respons och information om vad som gällde kring arbetet. Efter inte alls lång tid fanns montörer från Energihem på plats och började arbetet.

Inte nog med att killarna från Energihem som kom för att montera våra solceller var skickliga. De var också oerhört trevliga. Vi fick god kontakt under de dagar då de monterade upp paneler på våra tak. Under dessa dagar pratade jag med pappa i telefonen vid några tillfällen. Vid minst ett nämnde han återigen hur nöjd han var med sina solenergisystem. Jag valde att inte säga något om min hemliga solpanels-relation med Energihem.

När arbetet närapå var klart ringde jag upp pappa. ”Du ska inte kila över på en kopp kaffe eller? Ungarna vill gärna träffa dig och det känns som att det var ett tag sedan nu”. Han lade på luren och kom som ett skott. Jag stod i trädgården redo att ta emot honom och se hans överraskade min när han fick syn på gänget från Energihem.

Det dröjde ungefär 20 minuter innan jag hörde träskor klappra fram längs gatan utanför. ”Snart kommer han att se” tänkte jag, och mycket riktigt. ”Nämen se på hel****!” brast han ut och skrämde slag nog på teamet från Energihem. Han gick fram till mig med det mest nöjda uttryck jag någonsin sett i hans ansikte. Log stort och kramade mig i säkert 10 sekunder. Därefter följde ett brandtal. Ett brandtal som både jag och killarna från Energihem fick bevittna. Han talade om vikten av klimatsmart energiförsörjning och att han minsann visste mer än de flesta. ”Jag hade ju solpaneler redan innan ni var födda, vet du!” sa han till solcellsproffsen på Energihem.

Om sanningen ska fram så blev det inte så mycket barnbarns-umgänge för farsan den dagen. Medan vi andra fikade hade han fullt upp med att prata med teamet från Energihem. Jag hoppas att han nu kommer att komma på besök oftare. Det kanske var just solpaneler som behövdes.

Hur som helst. Om DU funderar på att investera i solceller – Ta hjälp av Energihem! Vi ångrar inte en sekund att vi lät genomföra detta förändringsarbete och att vi tog hjälp av de bästa på området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.