darinkarlsson

Jobbförslag från mitt konsultföretag

Jag är inne i en tankspridd period just nu. Detta stod inte minst klart för mig efter mitt förra inlägg. Trots att orden och uppbyggnaden av texten skilde sig en aning åt hade jag skrivit om precis samma sak två gånger. Till alla som läste inlägget och väntade sig att det skulle komma något nytt ber jag nu om ursäkt. Både inläggen handlade om hur jag kommit i kontakt med ett konsultföretag. Den här gången tänkte jag ta nästa steg och berätta hur det hela har gått. Håll till godo!

 

När jag lämnade ärendet om mitt nya konsultföretag sist så hade jag precis varit på mitt andra möte. Det visade sig att min inskrivning i företagets databas hade skapat intresse. Mängder av företag och organisationer hörde av sig. En av organisationerna var Västra Götalandsregionen, vilket är Sveriges största arbetsgivare. Att arbeta med IT inom en så stor organisation var definitivt inget som jag var van vid. Tjejen på konsultföretaget berättade att det var en av de mest respekterade regionerna i Sverige. Detta var förstås tryggande, men jag visste fortfarande inte vad jobbet skulle innebära.

 

Jag kom fram till en kompromiss. Eftersom arbetsgivaren ville att jag skulle komma på intervju tog jag med mina frågor dit. Mitt nya konsultföretag tipsade om frågor jag kunde ställa på plats för att veta mer om den dagliga verksamheten. Jag tycker trots allt att allt som inte handlar om trivsel på arbetsplatsen är sekundärt. Jag vet vad jobb med IT innebär och jag vet hur man gör ett bra jobb. Vad jag inte vet är hur gott gäng det är på regionens IT-kontor.

 

Mötet var OK men långt ifrån perfekt. Tjejen på mitt konsultföretag kom nästan omedelbart med tre nya förslag. Jag hann tänka att detta kunde vara mitt heltidsjobb: Resa runt till olika arbetsgivare och ta pulsen på IT-Sverige. Var det mitt nya jag?

 

Nästa företag som jag fick föreslaget av mitt konsultföretag var en betydligt mindre organisation. Ett företag inom kosttillskott med ungefär 200 anställda. Det lät som en organisation av ungefär samma storlek som min nuvarande arbetsgivare. En storlek som passar mig bra och där beslutsvägarna inte är alltför snåriga. Jag gillade det, och det gjorde också mitt konsultföretag.

 

Om två dagar är det dags för intervju på företaget, och det känns bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.