darinkarlsson

Solceller och lantbruk!

Ibland känner jag att jag vet väldigt lite. Ja, alltså jag vet ju vissa saker om vissa särskilda ämnen. Jag har exempelvis väldigt bred kunskap när det kommer till musik, särskilt vissa genrer. Jag har också ganska bra kunskap när det kommer till kost, vad som är nyttigt och inte nyttigt. Förutom detta har jag relativt bra koll på miljöfrågor, men där tar min kunskap slut.

 

Vad jag däremot har mycket av är fördomar. Jag riktar fördomar mot alla möjliga människor. En sådan fördom är att jag har trott att de som bor på landet inte bryr sig om miljön. Så skulle det visa sig att det inte var. Tydligen blir det allt vanligare att skaffa solceller för de som driver lantbruk. Är det någon mer som denna information slår som oerhört förvånande? Jag kanske inte är den som ska kommentera solceller och lantbruk. Jag som bott i stan i hela mitt liv. Däremot tillåter jag mig att säga att det är en väldigt bra sak. En väldigt bra sak som, om jag tillåter mig att gå dit, också är lite förvånande.

 

Jag trodde att solceller för lantbruk var något man pratade om som en framtida åtgärd. Ni vet, något som Elon Musk skulle kunna surra om i någon scen-presentation. Tydligen är solcellerna redan på våra lantbruk. Eller ja, det finns i alla fall solceller på en hel del av de lantbruk som finns där ute. Denna insikt fick jag när jag nyligen åkte ner i landet och hälsade på mina föräldrar. På grund av fullbokade tåg var jag tvungen att köra bil. Den tid jag annars spenderar med att titta ner i en dator kunde jag nu ägna åt väg. Väg, väg, väg och åter väg – Ja, och så solceller och lantbruk då. Det var nämligen vad jag såg längs vägen ner mot Borås.

 

Solceller fanns på så otroligt många lantbruk. Jag tänkte först att det måste ha något att göra med kommunen jag brummade igenom. Så var inte faller. Jag såg solceller för lantbruk hela vägen ner. Detta är en grymt bra utveckling för det här landet. Det stannar förresten inte där. Solceller för lantbruk är en oerhört bra sak för hela världen. Det är mer sådant som behövs för att vi ska klara av framtidens utmaningar.

 

Heja lantbruk och heja solceller!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.