Ytlighet och egoism får….

…..så otroligt mycket uppmärksamhet idag. Framförallt i media, där den eviga ungdomen hyllas och vi ständigt matas med information via tvn om hur lyckliga vi skulle vara om vi använde just DEN rynkkrämen och just DEN dyra parfymen som vackra och leende damer i exakt rätt ålder visar oss med sina bländvita smil.

Och alla dessa bloggar som bara handlar om hur vi alla ska kunna må ännu bättre genom att konsumera svindyra designerkläder och märkvärdiga inredningsprylar. Till och med när det gäller våra små barn så gäller trend även här. Vi lägger ut en smärre förmögenhet på en barnvagn som kostar som en bil. Allt enligt de ’rätta’ tyckarna och experterna som vi FRIVILLIGT söker upp genom att besöka just deras bloggar för att senare rusa runt och konsumera allt som de säger att vi bara ’måste ha’.

Att många skuldsätter sig och handlar på krita just för att kunna hänga med i tidens tempo och kunna vara så RÄTT som modetjejerna berättar för oss att vi bör vara för att må bra… Jaaa.. *suckar* vad säger man om det hela?

Och sen kommer vi till den andra sidan av myntet. ANDRA experter (som är experter på det här med MÄNNISKOR och hur de kan tänkas må)
Talar om för oss i media om hur dåligt folk mår idag. Framförallt unga tjejer.

Någon som ser det tydliga sambandet?

Inte alls konstigt att folk mår dåligt av allt detta. För HUR ska man kuna leva upp till alla dessa krav om man varken har tid eller ekonomi till det?

Själv tillhör jag nog en lyckligt lottad kategori, nämligen kategorin som skiter fullständigt i kraven som den ytliga omvärlden ställer. Eftersom jag varken har tid, lust eller engagemang att insupa vad alla ytliga personer anser att jag BORDE köpa/göra/bete mig för att bli ’LYCKLIG’ så känner jag att det enklaste sättet för mig i alla fall, är att helt enkelt strunta i allt sånt.

Jag skulle bli så himla glad om alla unga tjejer och killar kunde få ett slags filter där de kan filtrera bort alla ytligheter som vräks över dem från alla håll och kanter idag.

Tror att de flesta ändå HAR det där filtret. Det gäller bara att hitta ett sätt att aktivera det.

En kommentar

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag kunde inte ha sagt det bättre än du, håller med helt och fullt i det du skriver och visst är det tragiskt att det ser ut som det gör idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.