Var det verkligen så längesedan?

Av , , 2 kommentarer 14

Jaa.. tydligen.. Kanske har det varit så att livet liksom ”kommit emellan”..?!

Men ja, Jag erkänner! Jag har gjort massor med elaka och hemska saker under de senaste två månaderna! Dock är det verkligen inget som lämpar sig i tryck så jag tänker att jag skriver på ett sånt sätt som mest framställer mig i ganska god dager.. hehe… (Jaa.. men det ÄR ju min blogg så jag skriver ju vaffan jag vill… som Ni ju vet vid det här laget)

Men var ska jag börja då? Ja, kanske kan jag ändå berätta att jag precis som tidigare år struntat i att fira jul! Julafton spenderades faktiskt på Hotell Clarion och senare i min monstersoffa med mitt treåriga barnbarn då vi spanade fotboll och käkade popcorn.

Som vanligt så är det ju så att alla mina barnbarn är det vackraste jag någonsin skådat men jag kan liksom inte dela med mig för mycket i det avseendet just nu… men jag kan ju berätta att just den treårige brukar säga: ”Mommoz, va jör du? Jag vill komma till däj” och det kan jag säga slår ALLA betyg, omdömen och löneförhöjningar jag nånsin varit med om i mitt liv hittills!

Den roligaste killen jag känner!

Mer då? Jaa… precis som Jan Emanuel så älskar jag ju som bekant Gran Canaria och har till och med börjat spana på hur jag ska få råd att köpa mig ett litet ”vinter-kryp-in” där borta i ökensanden!

Vi drog dit en sväng för några veckor sedan och umgicks med fantastiska människor. Både sådana som vi känner och sådana som vi inte känner..

Jag fick äntligen hänga med min BFF Knut..

och andra kuliga typer!

Pojkar, killar, män… Just love them All!!

Jimmies nya badbrallor BTW… Man får liksom välja om det står ”Fuck You, eller Love You” Ganska generöst kan jag tycka och säkert ett engagerande uppslag för alla som avskyr Jimpas badbrallor på kyrkstugan i sommar! Må alla smygbögar och kyrktanter överleva dessa badbyxor (Inhandlade på en av Gran Canarias mest intressanta gayshoppar!)

Annars har ju livet mest varit som det alltid är för en sån som mig:

Massor med tvätt efter alla tonårsbarn! (Men med rolig bok i luren så älskar jag dessa stunder, tro det eller ej)

Jag har jobbat massor och som tur är så gillar jag ju mitt jobb trots att det är… en smula… märkligt! För ibland är jag rädd, ibland är jag arg, ibland vill jag söka nytt jobb och emellanåt är jag nöjd! Då och då är jag sur, men jag har alltid de bästa kollegorna och jag strävar verkligen alltid efter att VARA den bästa kollegan! Haha… jaa.. det säger väl allt!

Min vardag är som Ni förstår: Mycket dynamisk! 😂

Annars gör jag vad jag kan för att hålla mig någorlunda stark och smidig. Jag tränar lite då och då. Läs: När jag KÄNNER för det! Jag har ett ganska konkret mål, men jag vågar inte säga vad det är eftersom deadline är i Maj månad när jag fyller 50. Men skitsamma om jag INTE kommer att fixa det. Jag har åtminstone försökt och DET är ju huvudsaken, eller hur?

Jag har för övrigt hört att ”50 är det nya 30” och det känns väldigt fint..

Jag anammar verkligen det och jag har för avsikt att vara i bättre form som 50-åring än jag nånsin varit som 30-åring. Bra deal eller vad?

Sedan vet jag faktiskt inte vad jag ska skriva eller dela med mig av, men jag har en kul bild som är alldeles för skojig för att INTE dela med mig av:

Haha… jaa.. Ni som vet, Ni vet!

Sen vill jag bara säga att jag nyligt läst Linda Skugges: ”Ett tal till min systers bröllop” som hon skrev 2006. Jag höll på att garva ihjäl mig när jag på sidan 139 läste om att hon kräktes på Paolo Roberto!! Haha… det var verkligen hur roligt som helst och alla som har någon form av fingertoppskänsla för nutiden fattar ju varför det är så roligt.

Jag vill avslutningsvis poängtera att jag verkligen ÄLSKAR att vara en 70-talist (Eller säger man sjuttiotalist?!) som är gift med en 80-talist… (Eller säger man åttiotalist?!)

Inser (med tanke på alla utsocknes läsare) att jag borde nämna något om att vi hade nästan 40 minusgrader i västerbotten häromveckan, men det pallar jag fan inte! Jag är lite trött på att övriga Sverige tycker att det är läskigt, när det i själva verket bara är en vanlig jävla vinterdag!

Ha det superfint alla som fortfarande hittar hit! Jag älskar Er verkligen! (Tror jag i alla fall)

Om Du kan minnas vad Du drömde…

Av , , 2 kommentarer 13

…så var det ingen dröm! Det var ett meddelande! Från universum… Ja, ditt eget universum alltså. Typ!

Haha… jaa, nu  blir det så där lite flummigt igen, men faktum är att jag måste skriva några rader om just det här fenomenet för jag tror absolut att det ÄR så. För oavsett vad man tror på, eller inte tror på så speglar ju drömmar ens undermedvetna och eftersom varje nu levande människa ÄR ett helt eget litet universum i sig så ligger det ju helt klart något i detta påstående.

Själv har jag haft så fenomenalt intressanta, roliga, skrämmande och supermärkliga drömmar under senaste tiden och när jag vaknat så har jag filosoferat en liten stund för att försöka bena ut vad det är som MITT universum vill säga till MIG!

Ja, det är mycket det och jag försöker ta mig själv på så stort allvar det bara går. Kanske har det att göra med att jag snart fyller femtio? Hääräguu asså… Nu vill jag göra allt möjligt intressant.. vad sägs om: Flytta till Norge? Skaffa en egen häst? Byta bil? Sova i tält varje helg mitt i vintern? Klippa mitt hår (eller?!)? Tatuera mig? Åka på ett jätterave i Tyskland? Köpa en husbil och bli en globetrotter? Byta jobb? Börja virka? Bli en fågelskådare?

Ja, det finns ju massor med saker som verkar kul, men jag försöker att hålla mig hyfsat realistisk. Dagarna när det ”bara” var jag är ju förbi och nu har jag ju faktiskt en hel familj att tänka på och som ska vävas in i alla mina nya planer.

Och NEJ.. Självklart ska jag o Jimpa inte skilja oss *skrattar* Kanske bra med ett förtydligande eftersom ett sånt här blogginlägg kan uppfattas som att det är något skumt i görningen. Men nej, det är bara jag som luftar mina tankar lite!

Men en grej som kanske är liiite radikalt i alla fall är ju det här med att vi slutat fira jul hos oss. Det är så otroligt skönt och det enda jag tagit med mig från tidigare jultraditioner är: Adventsstjärna, julmust och ljus. Det får räcka så!

Julgran, konstig julmat, julklappar och stress pga familjelogistik är forever GONE! Dock umgås jag gärna med nära och kära, men det är liksom inget tvång på att saker ska vara uppstyrda på något traditionellt vis bara för att det är jul..

Nåväl, jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här smått förvirrade inlägget annat än: God jul kanske?! Eller Nää.. det är ju för tidigt! Istället säger jag bara: Pay attention i din vardag.. små subtila tecken i form av märkliga drömmar kan ge dig svar.. svar som du kanske inte ens visste att du behövde förrns Du drömde om det!

Och med det sagt så säger jag GODNAJT!

Best place 4 good energy and fantastic dreams!

 

Konstigt och äckligt…

Av , , Bli först att kommentera 16

…finns det ju massa saker som är. Till exempel: Leopardprickiga kläder, energidrycker, stinkiga parfymer, pulverpotatismos, läppfillers, stringtrosor, långa och vassa plastnaglar samt en hel del annat grejs som knappt går att förstå eller ens förklara!

Till exempel det här med ”face glow”… Asså?? Vaah? ”Glow” i fejset.. som kort och gott går ut på att du ska se helt flottig och blank ut i HELA nyllet (!!?) Du ska till och med köpa svindyra sminkprylar för att uppnå detta absurda och fullständigt sjuka tillstånd som går ut på att Du liksom ska blänka, skina och ”glowa” i hela nyllet.

Alltså… vaffaaan händer? Först trodde jag att det var ett skämt och att det var smått ironiska influencers som började trenda med det här bara för att se om det var någon som gick på denna smaklösa sminktrend! Jag skrattade åt det hela och tänkte att det var något av det dummaste jag både sett och hört.. Men så förstod jag! Det är ju fan på riktigt?

Skrattet fastnade i halsen eftersom jag inte kan se det vackra i ett så kallat glow-face! Jag ser bara en ofräsch jävel som inte lyckats tvätta rent sina talgkörtlar.. Och som på allvar tror att det är ”sexigt” att glänsa som en två-dagars oduschad åttondeklassare som inte haft råd att köpa clearasil för veckopengen!

Allvarligt talat.. Vad är det MED dagens unga människor? Alltså, det är så dumt, så konstigt och så äckligt att någon liksom frivilligt vill försätta sig i detta tillstånd som kallas ”glow”. Det är ju bara vidrigt och jag tycker så jävla (ursäkta) synd om alla dessa unga männschor som frivilligt lägger sina surt fördärvade slantar och som också slösar med massor av dyrbar tid framför spegeln för att fixa denna äckliga trend som kallas ”glow”.

Fy fan vad trött jag blir… För varje dag när jag scrollar sociala medier eller läser kvällstidningar så känns det mest som att jag hamnat i lustiga huset och jag fattar ju att jag är hopplöst efter min tid, men allvarligt.. Nån jävla måtta får det ju vara på dumheterna!

Jag inser att jag antingen är immun mot alla mediala mass-psykoser eller så är jag bara en arg tant! Haha… Förlåt om jag gormar runt så här ikväll men jag kunde liksom inte låta bli.. Men jag tänker bara att: ”Hey, kan man få åldras ifred liksom?” Hur svårt kan det vara… Jag är snart femtio bast och jag vill under inga som helst omständigheter förvandlas till en flottig fjortis igen.. Även om jag för all del skulle ha råd att köpa såna däringa ”Glow-produkter” så vill jag inte vara en komplett idiot så jag lägger pengen på roligheter istället för märkliga sminkfenomen och önskar alla som läst denna smått otrevliga rant en TREVLIG KVÄLL!

(Å du.. glöm inte natt-creme, anti-wrinkle såklart)

Glowigaste tjäjjen EVER!!

🤣

PS: Ni som intresserar Er för att sminka upp ett fejkat GLOW, klä Er i leopardprickiga kläder, göra läppfillers och limma på bakteriefrodande lösnaglar… Har någon talat om för Er att världen brinner? Att människor dör och att DU (Ja, just DU) förmodligen borde ta dig en funderare på vad du istället skulle kunna lägga pengar på och kanske göra för att bidra till en värdigare mänsklighet?

Ha en fin kväll hälsar Arga tanten, helt utan glow! (Men med ett jävligt bra FLOW)

Kram till alla som behöver, med eller utan glow!

 

 

Jag vill vara full…

Av , , 8 kommentarer 22

…av energi och förväntan denna höst, men tyvärr går det ju lite dåligt eftersom jag hamnat i en dipp då jag tappat mycket motivation, inspiration och kondition! *suck*

Inspirationen försvann då jag fick lite dåliga nyheter (väntar på nya, bättre sådana)

Motivationen försvann då jag insåg att jag numera ägnar mig åt saker som jag inte längre helhjärtat kan tro på! (När folk bara vill ha och ha och HA, utan att ge eller ens vilja hjälpa sig själva)

Konditionen försvann när småttingarna var här med snorpussar och plusmeny i form av diverse baciller. Sjuka blev vi allihopa, men det gör ingenting. När snorpussarna delas ut av världens sötaste små varelser så skulle de lika gärna ha kunnat vara radioaktiva: Jag skulle ha pussat dem ändå haha…

Senaste veckan har jag äntligen kunnat ta mig tillbaka till gymmet och trots att det var si och så med kondisen, så är styrkan intakt och till och med fenomenal om jag får säga det själv.

Numera när man får pryda en och annan buss i jätteformat så måste jag ju liksom hålla formen så att jag inte far omkring med osanning och falsk marknadsföring haha.. Tenton Marieberg är ju ett av mina favoritställen och tack vare gymmet så är jag ju i mitt livs bästa form!

Ska man sitta på bussen dygnet runt, så gäller det att vara i bra form 🤣

Vi blev fotade under en av sommarens varmaste dagar. Väldigt svettigt, men roligt faktiskt.

Jag insåg att det är väldigt längesedan jag skrev i bloggen och det har ju såklart hänt tusen och tusen saker som jag skulle kunna skriva om. Det har hänt en och annan grej som är helt för jävlig och det har hänt en del saker som är supernajs! Det som är skit ska jag inte alls skriva om, eftersom jag jobbar och lever efter devisen: Krymp det negativa, förstärk det positiva!

Vi har ju varit till Sandnes och Stavanger under hösten och som vanligt så var det ju helt fantastiskt där. Vi har ju skaffat oss ett par alldeles egna norrmän av extremt hög kvalité som visat sig vara en perfect match för hela vår familj. Tyvärr kan jag inte visa så många bilder eftersom det råder sträng sekretess.. Men en liten bild från när Jimmie pratade med en svan i Stavanger kan Ni ju för all del få se hehe…

New friend!

Annars så lunkar tillvaron på ganska bra. Jag lyckades fånga en skum grej på bild där det ser ut som att molnen bildat stora vindvågor på himlen. Jag kom hem från jobbet och såg dessa cloudwaves över mitt kvarter:

Hur coolt?!

Ja, jag försöker vara ute i naturen så mycket jag kan och hinner. Som tur är så har jag ju sällis av den fina husky-flikkan som är mitt fyrbenta (och första) barnbarn. Hon älskar också att vara ute och jag är så tacksam över att jag har henne till låns OCH en sjö runt hörnet i mitt alldeles vanliga liv och tillvaro.

Spaning vid sjön!

 

Och på tal om barnbarn… Mina barnbarn är så otroligt vackra och roliga så det är inte klokt! Jag skulle egentligen vilja berätta om allt skojigt som händer när det vankas bebisliv, men det kan varken kan eller vill jag. Det enda jag kan dela med mig av är att de får mig att skratta så att jag får ont i magen, att de luktar så ofantligt gott så att jag nästan svimmar, att de är så vackra så att jag kan börja gråta bara jag ser dem och att de helt enkelt fyller en betydande del i min tillvaro och i mitt hjärta. Jag har aldrig sett så fascinerande varelser i hela mitt liv! Eller, jo… såklart mina egna kids… Men det var ju så längesedan så kanske har jag liksom glömt lite av den där magin som faktiskt omger varje litet barn som är i sina tidiga levnadsår. De är som en portal in i en helt magisk värld och en spegling av hela universum.

Jimpa & Inez fixar babysnäx!

Jimmie är ju för övrigt min klippa (som vanligt) Han är min ständige beskyddare och vapendragare och vi har haft ett så himla roligt och fint år tillsammans. Sommaren och hösten har varit bäst och nu ställer vi om till vinterläge och går in i viloläge. Till våren väntar många festligheter och vi ska bara vila och smida planer inför dessa roligheter.

Jimmie… Han är klippan, jag är havet!

Jag har ju inte skrivit i bloggen på skitlänge och jag hittar varje dag saker som jag gärna vill skriva om. Världen är ju tammefaen helt jävla skev och synnerligen omöjlig just nu så nog finns det ju saker som jag skulle kunna skriva om. Men näe… jag orkar inte just nu. Jag vill bara njuta av mitt flow.

Jag jobbar ju som bekant en del på att inte spotta ur mig varenda tanke som passerar min hjärna. Min odiagnostiserade ADHD och mina autistiska drag får härja helt fritt, med undantag av att jag inte längre delar allt med Er. Jag har helt enkelt hittat andra kanaler!

PS: Jag har mailat ansvariga för VK-bloggen för flera veckor sedan och frågat var statistiken tagit vägen och varför det inte går att se topp-20 listan. Är det någon som vet? Vad som hänt och varför ingen på VK vill svara på frågor? Let me know… De få gånger man nu bloggar så kanske man ändå vill veta om någon stackare varit förbi och läst. Eller hur? Men oh, well… Ni som läser kan väl för all del lämna en tumme åtminstone så vet jag om och när Ni varit här!

Hoppas att alla mår superbra! Kram och på återseende!

 

Backa Filip till hundra procent!

Av , , Bli först att kommentera 15

Så här länge har jag aldrig ”inte-bloggat”! Jag har varit i en period då livet liksom kommit emellan heeela tiden och ja, då gäller det att prioritera!

Det har varit dödsfall, sjukdomar, misshandelsproblematiska situationer, ny schemaläggning på jobbet, planer som strular och annat som bara.. liksom… händer…

 

Men imorse!! I morse läste jag en rykande färsk VK i pappersformat som den old-school-männscha jag faktiskt är / blivit. Jag läste om Filip och fick ett akut infall att jag måste, vill och behöver skriva i min blogg genast!

Sagt och gjort.. här sitter jag nu.

Först vill jag bara säga: ”Fyyy faen vad människor kan vara vidriga”

Men egentligen är det inte det jag vill belysa mest för det vet ju alla redan!

Nä, jag vill belysa det faktum att en kille som Filip egentligen ska backas (av ALLA) till hundratio procent eftersom han är mycket viktig för mänskligheten. Han ska skyddas och hyllas eftersom han har ett så starkt inre ljus som han också är generös nog att dela med sig av på sociala medier. Jag är tämligen säker på att han gett både hopp och inspiration till tusentals barn, ungdomar och säkert en och annan vuxen också på grund av att han vågar vara den han är och allt han vill förmedla.

Till Er små (och stora) skithögar som mobbar, trakasserar och kastar ägg på Filips hus vill jag säga: ”Stackars er alla andefattiga idioter som är så tomma och innehållslösa att ni inte tål att en helt underbar snubbe är bättre, större och viktigare än alla Er alla tillsammans att ni till och med måste slösa på dyrbara livsmedel för att försöka vinna nån slags poäng”

Ni kommer inte att kunna släcka hans starka, inre ljus hur mycket ni än försöker… Det får er bara att se ännu mer ut som loosers! (Sorry, men det är sant!) Att Filip väcker er otillräcklighet är inte så konstigt egentligen eftersom han tycks vara bättre än er allihopa: Han är modig och stark. Adjektiv som ni aldrig kommer i närheten av. Dock är min förhoppning om att några av er kommer att våga lämna den gråa massan och att ni i fortsättningen kan bete er anständigt!

Att ni för tillfället ägnar er åt sånt ovärdigt beteende får er bara att se ut som de små gråstenar ni faktiskt är. Karma väntar förmodligen runt hörnet och vill gärna slå er på käften om en vecka, en månad eller kanske till och med tio år… Så ta och tänk efter!

Till Dig Filip vill jag säga:

 

Fortsätt med det du gör. Jag har själv inte TikTok, men jag har förstått att du är en sann inspiratör och en diamant som glimrar bland alla gråstenar i det oändliga internet! Jag hoppas innerligt att du orkar fortsätta med ditt viktiga arbete och att du bibehåller din styrka och ditt mod. Världen behöver verkligen fler modiga människor som vågar stå upp för både sig själva och andra och personligen så blev jag så inspirerad bara av att läsa om dig så att jag nu sitter här och pekfingervalsar medan känslorna rusar!

Ditt inre ljus träffade mig rakt i ögat imorse när jag satt och hängde över pappers-vk och jag hoppas och tror att du och din familj kommer att få mycket positiv respons framöver! Om ytterligare 10 år så är jag helt säker på att du uträttat många storverk både offentligt och i det fördolda bara genom att fortsätta vara den du är och göra det du tror på! Du inspirerar mig och många andra.

Till Filips föräldrar vill jag bara säga Grattis!! Grattis till att få vara morsa och farsa till en så klok och modig unge. Ni kan vara stolta!

Heja Filip Wännman! Du är toppen!

Summer on speed…

Av , , Bli först att kommentera 15

..att sommaren är kort vet vi ju alla och i kombination med att tiden dessutom går snabbt så vet vi också att man sällan hinner med exakt allt man tänkt göra.

Sommaren hittills har bjudit på lite av varje i den tristare kategorin: Lite tråkigt, några sorgliga händelser, irriterande störningsmoment, puckade idioter samt ett fåtal andra negativa grejs. MEN… jag fäster ingen vikt vid det. Jag kommer inte ens att nämna något / någon av det utan väljer hellre att dela det som har varit supermysigt, härligt, roligt och allmänt fantastiskt!

Dessutom så har jag en betydande del av semestern kvar och idag är det dags att börja packa eftersom vi drar till våra älskade norrmän på fredag där vi ska spendera en vecka som den storfamilj vi är. Så jäkla skoj det ska bli.

Min bästa Knut

Annars har jag försökt att lappa ihop mig denna sommar efter en ganska hektisk vår och försommar. Jag har sovit mycket mer än vad jag är van vid och jag har tillåtit mig att bara vila och inte göra ett enda dugg. Det är inte likt mig, men jag har insett att jag behöver dra ner rejält på mitt tempo om jag ska klara mig helskinnad genom hela livet.

Livet innehåller ju som bekant både toppar och dalar och denna sommar har jag bestämt mig för att hålla fast vid en ganska värdefull insikt: Jag behöver inte vara ”en duktig flicka” när det oftast blir på bekostnad av min inre harmoni och mitt lugn och ro. Ingen kommer att komma ihåg alla de där bra sakerna man gör ändå, vilket bara späder på den där känslan av att det man gör ändå är otillräckligt.

Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag hur många pärlor jag genom åren kastat framför svin. Hur kunde jag vara så dum? Jaa.. det är frågan det.. haha.. Men å andra sidan så var det väl nödvändigt för min egen utveckling och för att jag ska fatta vad och vem som är viktigt här i livet.

Att cirkeln blir mindre och mindre ju äldre man blir faller sig ganska naturligt och även om jag ibland kan avundas de som har enorma familjer / släkter / kompiskretsar så fattar jag ju också att jag förmodligen inte skulle orka med det i längden.

Det roliga är att jag känner mig starkare, friskare och gladare ju mindre människor jag omger mig med. Jag lägger utan dåligt samvete massor med tid och energi på mig själv numera och jag skäms inte ett dugg för det. Jag prioriterar till exempel träning som jag tidigare kände att jag ”inte hade tid med” men så insåg jag (när jag blivit ett vrak både fysiskt och psykiskt) att om jag inte tar tiden för min hälsa, så kommer jag att tvingas att spendera massor med tid på min ohälsa och att vara sjuk.

Dit vill jag aldrig mer och de som bidragit till min ohälsa (inklusive en tidigare version av mig själv) vill jag aldrig mer lägga tid och energi på. Livet är som sommaren: Alldeles för kort och alldeles för snabb, men ändå så jävla härligt och det gäller att ta vara på varenda minut!

Vi har ju nya diagnoser i familjen och det kräver en enorm närvaro av oss vuxna, men vi är ganska rustade för det och försöker göra allt för att tillvaron och familjelivet AB ska rulla på så smidigt som möjligt så just nu är fokus på att vi alla ska ha det så roligt som möjligt innan skola och jobb börjar igen.

Mina älskade småttingar har ju också en stor plats i mitt liv och min tillvaro och det här med att få barnbarn är EXAKT så som det sägs: Livets efterätt.. haha… även om jag för all del inte ens ätit upp varken förrätten eller varmrätten ännu!

Exakt så!! 😍

Ja, det var en liten glimt av mitt pytteuniversum och mitt tidsfönster i det stora världsalltet.

Och om jag ska göra en liten snabb omvärldsanalys så kan jag ju bara säga att den här stormen HANS bara är en liten påminnelse från moder Jord vad hon faktiskt kan ställa till med och störa oss små människor med när hon känner för det.

Tvivla aldrig på att vår planet är ett högst levande väsen. Sååå… Visa respekt för henne för fan!!

Och med det sagt så ska jag nu fortsätta min vandring på planeten jorden. Jag börjar med en liten cykeltur med min vän lånehunden!

Hare bra alla! Kram på Er!

Man ska aldrig nöja sig…

Av , , 4 kommentarer 12

..med mindre än det bästa.

Och de gånger man INTE kan få det bästa så får man ju bara finna sig i det helt enkelt. Det kan ju bara vara så att man inte är redo för något bra ännu. Att man behöver utvecklas ytterligare lite till innan man kan matcha med det bästa eller den bästa och att man behöver ägna sig åt lite självrannsakan innan man får som man vill. Typ!

Tillvaron är ju en ständigt pågående process med allt vad det innebär. Mitt liv och min tillvaro är ju mitt bästa och roligaste projekt hittills och jag skapar min vardag varje dag med stor entusiasm.

Och eftersom det är mitt liv och MIN process så är det ju inte särskilt intressant för någon annan, så jag tänkte att jag visar Er en annan kul grej på ett litet projekt som jag hade häromkvällen:

Den vita porslinselefanten förvandlades till den gyllene elefanten..

Visst blev den fin?

Guldsprayen dök upp i en djupdykning av städskåpet som jag ägnade mig åt en kväll och resultatet gjorde mig larvigt glad.

Något annat som jag ägnar mig åt är små roliga dagsutflykter tillsammans med väl utvalda medpassagerare. Vi håller oss oftast inom Västerbotten (än så länge) men vi får se om vi hinner längre innan det blir dags att sticka till Norge i augusti.

Semester för mig är att få vara hemma och ta hand om mig själv och mitt hem på det sätt som jag känner för just den dagen. Sovmorgon, kaffe i favoritkoppen, morgonrock halva dagen, hundbad i sjön, chips & öl på balkongen, träning på utegymmet vid vilken tid på dygnet som helst eller bara att sätta sig i bilen och dra iväg åt vilket vädersträck vi känner för dagen…

Igår till exempel så blev det spöregn på marknaden i Nordmaling. Ganska mysigt faktiskt och jag köpte honung av tjejen från ”Masbo honung i Hudiksvall” samt en rolig pyjamas med svanar på inne på PMU i Nordmaling.

Sen drog vi vidare och jagade rätt på halva familjen Brönemyr och shoppade loss i deras loppis. Sedan åkte vi till en av mina vänner (som jag känt i över 35 år)  och tog en liten update IRL och vi insåg att vi inte setts sedan innan pandemin! Så det var sannerligen dags!

Ja, vi har hittills haft fenomenala semesterdagar och det är nästan en hel månad kvar.

Barn och hund njuter av ledighet och frihet och vi har inte ett enda måste i sikte.

Salusand & hundrace

Lite barnbarnshäng har vi ju också då och då såklart och man får ju mest skratta åt (och med) dessa fantastiska små människor.

Lille L berättar för ”Mimmi” (Jimmie) hur det ska va när man ska ut å ragga. Kepsarna är viktiga..

(Present från Original-Mimmi)

Haha… ja, Ni som vet.. Ni vet!

😎

Lillan me lillan..

Aquamen x 2

Jaa.. sommaren hittills har bara bjudit på massor med good stuff. Även om vädret inte alltid är idel solsken så inbjuder regn och mulna dagar också till en hel del kreativitet. Jag älskar verkligen när det är mulet. Det doftar sommar och regn mot våt asfalt och alla känslor är närvarande.. Det finns liksom inget bättre och jag känner mig faktiskt snäppet gladare när det INTE är sol konstigt nog.

Men i alla fall: Jag läser en hel del som vanligt och just nu är det Liza Marklunds Kallmyren som bokslukas. Fortsättning på boken ”Polcirkeln”. Välskriven och spännande precis som alltid. Liza levererar!

Bästa boken hittills i sommar..

Vad mer finns att förtälja då..? Jo, att min man fyllde hela 42 år i Onsdags och vi firade med middag och drinkar på stan. Han ser nästan EXAKT ut som när vi träffades för över 20 år sedan, förutom att hans muskler är större och hans hår är liiite gråare nu haha…

Han är som vin.. blir bara bättre med åren! En snubbe som man verkligen vill ha på sitt lag. I vått och torrt!

🤩

”När man är stor och stark måste man vara snäll”

På tal om stor och stark förresten.. Jag jobbar också en hel del på den fysiska styrkan och ta mig tusan om det inte gått framåt en hel del under bara det senaste året. Det är träning både inne och ute och trots att jag nästan är 50 bast så har jag den bästa formen någonsin i mitt vuxna liv. Även om jag för all del sett hyfsat likadan ut under alla mina vuxna år, så tror jag inte att jag tidigare varit så stark och vältränad som nu och det kan jag tacka många saker för, men framförallt mig själv och alla kriser som till slut tvingade mig att öppna ögonen för vad jag behöver och vad jag absolut INTE behöver i mitt liv.

”Jag kan alltid välja att vara liiite bättre än vad jag var igår”

Det var det senaste från mitt lilla hörn av världen och jag och mitt crew mår hur bra som helst. Vi har fått en diagnos i familjen som gör att vi behöver rätta in oss ytterligare i nya rutiner och lite nya sätt att tänka, men än så länge verkar det gå hyfsat bra. Men man vet ju aldrig vad morgondagen bjuder på och just därför så behöver jag alltid vara den bästa versionen av mig själv, men ändå med lite utrymme för att kunna krascha totalt någon gång i månaden eller så… Men det ingår liksom i att vara människa. Det ingår i att vara jag…. Helena med plusmeny!

Ha det jättebra alla som fortfarande läser här. Jag gillar Er verkligen allihopa!

(Jaa… till och med Dig!!)

😎

 

 

Tjäna pengar på invasiva arter kanske?

Av , , 2 kommentarer 15

Att lupiner är en invasiv art verkar det ju tyvärr vara många som inte har någon koll på och för varje säsong bara de senaste åren så har lupinbeståndet i dikena bara här kring Tomtebo ökat extremt mycket.

Bara mellan Tomtebo-rondellen och infarten till Sjöfruvägen så är det i princip BARA lupiner man ser överallt numera och jag fattar verkligen inte varför kommunen gjort något tidigare? Nu såg jag för ett tag sedan att det blivit uppmärksammat i ett nyhetsinslag men ändå verkar alltför många människor inte veta om att det är en växt som, trots att den är väldigt vacker inte är särskilt bra att ha och att spridningen är enorm på en del ställen.

Den tar ju över i princip allt annat som växer i närheten och skuffar helt enkelt undan alla annan växtlighet så dess förekomst är ganska negativ för både två och fyrbenta varelser.

Men jag tänkte på en grej som skulle kunna vara en smart winwin (till nästa vår / sommarsäsong kanske?) Och det är ju att kommunen helt enkelt lägger ut lupin-utrotar-jobb på olika idrottsföreningar. Till exempel så kan man väl anta att åtminstone ungdomar över 13 år är kapabla att hantera spett och spade?

Så kommunen skulle ju helt sonika kunna lägga ut dessa enkla ”sommarjobb” till alla lagidrottande ungdomar så får lagets kassa in lite pengar, ungdomarna får fysisk träning samtidigt som de spettar och skottar och kommunen blir av med en (förhoppningsvis) betydande del av lupin-skiten. Plus att ungarna får med sig lite extra allmänbildning kring invasiva arter rent allmänt!

Är inte det en äkta win-win?

Och på tal om invasiva arter… Jag har ingen bild på lupiner, men jag tänkte att här passar det ju ändå rätt bra med en bild på det absolut VÄRSTA som finns och som är minst lika hemskt som invasiva arter.. om inte till och med HEMSKARE:

 

Leopardprickigt mönster!

*Uurk*

Stackars kille.. Inte nog med att han är klädd i det fulaste av det fula.

Han blir dessutom smygfotad och hånad på nätet!

(men eftersom ingen vet vem han är, eller var bilden är tagen så tänker jag att det nog inte spelar nån roll)

Dessutom hade han fri bar så han lider nog inte ändå..

 

I alla fall. Detta inlägg kan ju ses som en uppmaning till de som ansvarar över alla diken och vägkanter i Umeå kommun: Skicka ut era duktiga idrottsungdomar till nästa vår och utrota lupinerna i dikena…  Låt ungarna också få extra betalt om de lovar att aldrig mer klä sig i leopardprickigt så länge de lever!

WIN-WIN!!

😎

PS: Nog är väl det här ett bättre förslag än att kidsen ska gå runt och tigga tomburkar på kvarteret för att laget ska få in några extra pengar?

Det verkar ju mest… pantat!! (Hahaha.. sämst.. jag veet.. men kunde inte låta bli!)

Hoppas Ni som läser här har en fin sommar!

 

 

 

Tjatiga mäklare..

Av , , 4 kommentarer 16

..är jag fortfarande trött på!

Jag har ju skrivit om det några gånger förut och de som minns vet ju att jag är smått allergisk mot mäklare som RINGER mig för att höra om jag går i säljtankar.

När jag hade skrivit om det så bad någon på mäklarbyrån (skandiamäklarna som jag skrev om 2016) om ursäkt och de skrev att de ”tagit till sig av min kritik”. Verkligen snyggt gjort tycker jag och någon där förstod förmodligen att det inte är en skön grej att störa folk i deras hem för att göra anspråk på deras tid och pengar. Speciellt inte via telefon.

I min värld är det helt förkastligt. Jag har också en ”NEJ tack till reklam” på min brevlåda, men numera skickar mäklare i denna stad ofta direktadresserad reklam till mig vilket jag också tycker är jävligt dålig stil. Har jag bett om Er reklam? Nej.. exakt!

Jag skiter i vad du / ni sålt i mitt hus eller i mitt kvarter. Om jag behöver en mäklare så kontaktar jag (själv. Om jag vill..) en mäklare. Men numera så ligger ju tyvärr de flesta mäklare i Umeå för evigt på min shitlist på grund av att de besvärat mig alltför många gånger nu så jag vettetusan vem jag kan kontakta om sisådär hundra år när jag vill sälja min bostad… *SUCK*

För några veckor sedan så blev Jimmie (återigen) uppringd av en av Umeås största mäklarbyråer (Som stört oss huuuur många gånger som helst senaste åren) med det vanliga tjatet om vi vill sälja / få en värdering / info om vad som händer i området och det var tur i oturen att de ringde honom och inte mig denna gång. Fy fabian så less jag är på dem och på deras respektlösa ”taktik”. Jag hade nog blivit riktigt otrevlig denna gång eftersom det uppenbarligen inte räcker med: ett vanligt Nej tack!

Den här stora mäklarfirman har ringt och stört oss alldeles för många gånger nu trots att jag var ganska tydligt sist de ringde att de ska sluta ringa oss, men det går liksom inte in. Jag kommer för alltid att bojkotta dem nu och för alltid!

När ska detta otyg med ofrivillig kontakt via telefon sluta? Kanske en liten obetydlig grej tänker Ni nu, men nej. För mig är det en stor grej. Onekligen. Annars skulle jag ju inte sitta här och pekfingervalsa om detta.

Nåväl, det var dagens gnäll & skäll. Ett pyttelitet moln på en annars blå himmel och jag mår väldigt bra så det finns inget annat att klaga på. Jag har knappt en månad kvar tills jag får semester och jag knegar på. Tillvaron är rätt så skön och det händer så mycket kul i sommar.

Halva familjen åkte till Göteborg och fick uppleva Metallica live i helgen som var. Tyvärr så kunde jag inte hänga med trots att jag drömt om det sedan jag var liten, men kanske får jag hänga med nästa gång?

🤘😎

Senare i sommar hoppas jag att vi kommer att hinna åka både till Norge och till Finland, men vi har ingen riktig plan ännu utan vi låter dagsformen styra helt enkelt. Nu när barnen är nästan vuxna och det finns ett och annat barnbarn (både med två och fyra ben) så går det liksom inte alltid att göra vattentäta planeringar. Lika bra att bara go with the flow som det så fint heter!


Ett glas crudo på ballan me vovven i solnedgången…

Vardagslyx i sin finaste form!

Baby Inez gillar tvättmaskinen hos mommoz 😂

Så, där fick Ni en liten glimt av några av mina barnbarn..

Jag kan ju av naturliga skäl inte blogga så som jag gjorde förr och det tar numera dubbelt så lång tid att få saker på pränt. Förmodligen så beror det på att jag är lite mer eftertänksam ehrm.. eller bara på att jag märkt att en del saker som jag skrivit under årens lopp plötsligt kommit tillbaks och bitit mig i arslet ”sort of speak” haha.. Men jag är i alla fall glad över att jag fortfarande VILL skriva och det är ju himla kul när Ni läser. Tack för det!

Dessutom så har jag (äntligen) insett till hundra procent att JAG faktiskt inte kan ta ansvar för de versioner som andra har om mig i sina tankar. En skön känsla. Och nödvändig för ett härligt liv.

Annars jobbar jag en hel del på formen för att få känna mig frisk och stark och för att jag ska orka med allt som mitt liv innehåller.. Både det bra och det som är mindre bra. Jimpa har gjort ett toppenjobb som min pt och jag har tur som har honom. På alla plan i livet. Vi är ett starkt team och tillsammans fixar vi allt.

Hoppas att Ni också mår bra i sommarvärmen så hörs vi snart igen!

Intensiva festligheter…

Av , , 2 kommentarer 17

Ibland får man offra en natts sömn och leva lite i kappsäck om man ska kunna smita iväg hemifrån och roa sig ordentligt.

Umeå har ju inte så mycket att erbjuda i festliga sammanhang (enligt mig) och jag har för längesedan insett att om jag ska ha en riktigt festlig helg så behöver jag lämna Ume och dra iväg några mil bort. Gärna där det finns ställen där man kan dansa och där man inte behöver gå hem tidigt. Det är också kul om det finns många klubbar att välja på beroende på vilket humör man är på eller vilken musik man känner för just då.

Jag är alltså inte jätteimpad av Umeås krogliv. Jag har verkligen försökt att tycka att det är roligt på Soultrain bland alla leopardbeklädda kvinnor och jag har faktiskt ansträngt mig för att försöka tycka att Olles och Cinco är skoj bland alla Norrlandskepsar och foppatofflor.. Men nääeeje.. Det är inte skoj! Allt mittemellan  ”It’s raining men… halläluja” och märklig rapmusik som inte ens går att ”dansa” till (om du inte kan twerka eller vaffan det heter) så vette tusan om det riktigt finns NÅT ställe i Ume som jag gillar? *funderar* Nope… det gör det inte! Inte heller karaoke tilltalar mig och jag kan definitivt inte sitta still på sunkiga ölhak i dunkel belysning bland människor som luktar skumt..

Alltså är det lättare att åka till en större stad två gånger per år och fullkomligt gå All-In! Jag menar, om man bara går ut två gånger per år så blir det ju inte jättestor skillnad rent ekonomiskt Ok, en flygbiljett tur och retur och ett hyfsat hotellrum kostar ju lite. Men å andra sidan så slipper man ju åka taxi hit och dit här i Umeå och måsta gå hem redan klockan två på natten när det VERKLIGEN börjar bli partystämning.

Och det bästa av allt: Man träffar jäkligt många intressanta och spännande människor (som inte är umebor ehrm…) .. som man alltså skulle ha gått miste om att träffa om man stannat här i Umes pyttelilla krogsväng.

Så, för någon vecka sen så flög jag och Jimmie från Ume och hamnade på en exakt 49-timmars odyssé där vi rantade omkring i en ganska glittrande miljö där vi hittade mystiska källare med färgstarka män, dansade till psytrance-DJs som Astrix och Vini Vici med tillhörande scenshow (som var helt grym), vi hittade också en och annan avdankad B och C-kändis som serverade spännande drinkar och vi träffade också ett gäng snubbar som skulle ha kunnat vara svenska versioner av Exit-killarna (svt om du har missat det) om de inte varit liiiite för gulliga för det!

Jag råkade också (helt ofrivilligt) ta sönder duschen på vårt hotellrum som den råbarkade rockstjärna jag är… vilket resulterade i att vi fick byta hotellrum OCH bli bjudna på Espresso Martini av den coolaste bartender(skan) jag nånsin mött. Dagen efter råkade vi checka ut en timme för sent och blev totalt uppläxade (men slapp betala) av en sträng portier.. Jag kommer ABSOLUT att bo på det hotellet igen! 😎

Sedan blev det seriös shopping där jag köpte en T-shirt och ett par väldans häftiga fotbollsstrumpor! Haha… jaa.. så konstiga saker tänker Ni nu… och ja, det var det ju faktiskt!

Jag och Jimpa reser alltid med bara handbagage när vi åker på miniweekends och om vi hittar nåt kul att shoppa så skickar vi det bara helt sonika med posten nånstans från där vi befinner oss just då.

Det roliga var att denna gång reste jag med endast 1,3 kilo i min väska medans Jimpa körde det dubbla: 2,6 kilo. Man skulle kunna tro att jag som är tjej skulle haft mer prylar med mig i form av smink och diverse.. men nope! Jag vann denna gång (Ja, vi tävlar)

Nåväl, jag kan ju inte berätta så mycket mer eftersom det råder sträng sekretess som det alltid gör när vi reser tillsammans. Det enda jag kan säga var att vi hade det så ofantligt skoj!

VIP-sektion Technostate

Efterfest på Slakthuset

Partypartners deluxe ❤

Avion eller aviation?

Truth of the day❤

Kan för övrigt inte dra mig till minnes att jag nånsin haft så skoj som just denna helg! EVER! Och då är jag ändå nästan femti år haha… Det säger en hel del ju 😎

Men i alla fall… 48 timmar senare kom vi hem och det visar sig att inget särskilt hänt här hemma förutom det gamla vanliga:

Ja, Ni som vet 🤣

Preciiis som vanligt!

Men ja, det var en oförglömlig helg och vi planerar redan nästa sväng. Mest troligt blir det inte i Sverige. Men vi får väl se vad det blir.

Det är också massor med andra roligheter som ligger i pipeline för hela familjen men det är inget som vi kan dela med oss av ännu. Vi väntar tills det är gjort och så berättar vi efteråt! Den absolut smartaste ekvationen. Då slipper man både sabotage och missunnsamhet. Har insett att allt blir extra roligt om man är lite hemlig. Varför har jag inte vetat det innan liksom?! Men oh, well.. inget att gräma sig över. Det är vad det är helt enkelt!

Lev och må, ge och få!

Ha det bra alla!