Hello & goodbye..

Av , , Bli först att kommentera 16

Så var det då äntligen årets sista dag.

2020 har gjort sitt och kommer kanske att gå till historien som ett av de värsta åren i mannaminne. Men 2020 har också varit en ögonöppnare för många människor och rakt igenom helt hopplöst har det ju faktiskt inte varit.

När det är dåligt världsläge så kan man ju också se det som en rejäl påminnelse om vad som ska vara viktigt i livet. Social distansiering har ju faktiskt gett oss gott om tid till både reflektioner och eftertanke om hur vi vill ha det.

Alla är ju berörda på något sätt av pandemin och det har såklart präglat stora delar av tillvaron.

Men allt som är jobbigt och svårt gör oss också starkare i slutändan. Många människor har ju faktiskt varit kloka och tagit vara på tiden 2020 och gjort massor av positiva förändringar för att bibehålla och förstärka sin hälsa. Både den mentala och den fysiska.

Att leva här och nu har väl aldrig varit viktigare. Oavsett vad 2020 innehöll..

Jag vet bara för min egen del att 2021 blir ett nytt, ännu oskrivet blad och att jag kan fylla det året med vad jag vill och vad som passar mig. Jag bestämmer inget, jag ger inga nyårslöften, jag lovar ingen någonting och jag skapar heller inga visioner annat än att jag bara vill leva i nuet, bara vara här och nu och att jag fortsätter att vara tacksam över allt som är positivt i mitt liv.

Jag stänger många dörrar, men öppnar kanske några fönster och sen tar jag en dag i taget! 🙂

Hoppas alla som fortfarande läser här får en bra start på det nya året. Var rädd om Er själva och varandra.

 

”Ibland ser man allt och ingenting samtidigt. Vi vet ingenting om framtiden annat än att det enda vi kan vara helt säkra på är att det blir vår, sommar, höst och vinter varje år.. hela livet ut. Livets ständiga förändring och eviga cykler”

Bli först att kommentera

Världens vackraste barn..

Av , , 4 kommentarer 14

.. eller i alla fall ett av dem fyller hela 16 år imorgon 🙂

För sexton år sen var jag galet tjock, men mådde som en prinsessa. Redan när han låg i min mage gjorde han världen till en ljusare plats att vara på. Han har förgyllt min tillvaro sedan den dagen jag fick äran att lära känna honom.. Men visst, jag är såklart partisk haha.. Men faktum kvarstår: att en mer sympatisk, empatisk, naturlig och jordnära person inte går att finna på denna planet.. Och tänk att just jag fick bli hans morsa. Helt klart en av de bästa lotterna jag dragit under den här livstiden.

Jag är så tacksam för att jag får hänga med den här killen i mitt liv både till vardag och fest och jag känner mig oerhört stolt över honom ungefär hundra gånger varje dag.. Jag beundrar hans ödmjuka sätt att vara och hans mod att alltid gå sin egen väg.

Grattis Viggo 16 år. Världens bästa storebror och son. Du är fantastisk och självklart börjar vi med glass till frukost! (som vi alltid gör när folk fyller år i vår familj, stor som liten) 😀

 

4 kommentarer

Kul jul..

Av , , Bli först att kommentera 14

Ja, det blev en kul jul. Alla är nöjda och mätta och det finns väl inget mer att säga om det. Vi hade några gäster och körde lite knytkalas. Perfekt upplägg när man är en latmask som jag själv blivit under denna vinter haha..

Vi fasar ut julen mer och mer för varje år och det känns så himla skönt. Det enda som är viktigt på riktigt är ju faktiskt kärlek och gemenskap. Sen vad man ställer fram på bordet eller vilka religiösa traditioner man än tillämpar spelar ju egentligen ingen roll. Speciellt när man är icke-religiös som jag själv är.

Julen 2020 är snart över och jag ska göra mitt bästa för att hålla mig vaken i minst två timmar till 😊 knapra lite nötter å dadlar och zappa lite på televisionen.

Ikväll är jag tacksam över allt jag har, men även för allt som försvunnit. Life works in mysterious ways och vi vet aldrig vad morgondagen bjuder på.

Men i alla fall : God fortsättning till Er 😃

Vi ses!

God jul & hare bra!

Bli först att kommentera

Kul me jul?

Av , , 4 kommentarer 11

Nope. Inte så särskilt skoj faktiskt men jag ska göra mitt bästa 😀

Vi har i alla fall ledigt tillsammans under julen och så länge vi alla får äta vad vi vill, när vi vill och sova var vi vill så är vi alla nöjda.

Idag handlade vi klart allt vi behöver för en hyfsat kul jul och nu lutar jag mig bara tillbaka och inväntar julen..

Roligast idag var i alla fall när jag och Jimmie fick köa utanför systembolaget och det var rena rama röda mattan /vip-kö känsla.. Haha.. Det var riktigt trevligt och det var längesen jag skrattade så mycket.

Väl inne på bolaget så frågade Jimpa en ung kille som jobbade där om vilket vin som passar bäst till blodpalt.. Haha.. Alltså.. Han ÄR så jävla rolig..

Killen svarade: ”ööh.. Jag ska fråga min kollega om han kanske vet” 😀

Jimmie svarade: ”nä, de e lugnt.. Jag kommer tillbaka nån gång efter jul å frågar igen..”

Ja, att handla är faktiskt ganska kul oavsett vad och var man handlar.

Nåväl, nu äre snart jul. Kanske det blir kul å helt utan strul.. 😀

Vi hörs! Kram till alla som behöver en.

4 kommentarer

Årets surklapp går till…

Av , , 2 kommentarer 17

…määääj schälw å ingen annan!

Ååh.. Jag lyckades dra på mig fortkörningsböter idag..

Och direkt efter att de unga konstaplarna lämnat mig och min blåa lilla bil någonstans på Mariedal imorse vid halvtiotiden så ville jag ju såklart genast ringa och beklaga mig för någon som kanske kunde tänkas tycka åtminstone liiite synd om mig. Jag ringde till Jimpa. Han skrattade bara och sa att ”det va väl inte hela världen, det är ju ba pengar å ingen har ju dött så det är väl ingen fara”

Asså.. har jag världens bästa och snällaste man eller vad? Jo, det har jag! 🙂

Nåväl, i alla fall så intalade jag mig att om jag INTE tänker klippa mig före februari och förmodligen (kanske) tänker skicka tillbaks mina nya vinterskor som är på väg till min adress, så kan jag ju kanske se dessa uppoffringar som en ”plus-MINUS-noll” handling som skall göra detta misstag lite mindre.. men näeej.. Det känns ändå inte så.

Men jag försöker att se det som att jag FÅTT ett körkort i julklapp, för jag kunde ju lika gärna ha blivit av med körkortet och det hade fasn inte varit kul. Ja fy fabian. Dyrköpta läxor är ju alltid de som svider mest men som gör en klokare i slutändan (?! Eller??) så jag inbillar mig att det ändå var värt det *host*

Hursomhelst: Det mest ironiska idag var ju att jag fick blåsa i en exakt likadan alkometer som jag vanligtvis själv rätt ofta håller i och anmodar folk att blåsa i. Det var en annorlunda upplevelse faktiskt. Så jag måste ändå säga att det trots allt kan vara av värde att få känna sig liten och utsatt och att man ibland själv behöver underkasta sig emellanåt för att påminnas om sin egen otillräcklighet och att man inte alltid får vara den som bestämmer. Jag tänker mig att det också påminde mig om vikten av att vara ödmjuk i alla jobbiga situationer som livet ibland har att bjuda på. Typ, att man ibland bara får gilla läget som grundar sig i sin egen uselhet liksom!

Men ändå.. sån himla tur att jag blåste noll! Tur också att jag inte hade bilen full med vapen och knark… och vilken TUR att jag fick behålla mitt körkort. Så ja.. Jag är glad 😀

Känslan är lätt värd 2000 pickadoller.. och.. Mitt körkort? Jaa..

Jag.Är.Så.Jävla.Glad.För.Det

”Lika bra å sluta drömma… de går åt helvete i alla fall..”

😀

Nä, ba skoja.. det känns ändå helt ok och jag har ändå inte önskat mig nåt särskilt dyrt i jul ändå.. Jag har faktiskt inte önskat mig ett dugg! (annat än fred på jorden och det gamla vanliga Ni vet…)

2 kommentarer

Realitycheck…

Av , , 4 kommentarer 12

Idag har jag alla mina tre killar inom räckhåll: Pappan sover än, tonåringen ligger och läser nånstans och minstingen sitter bara några centimeter ifrån mig och pysslar med nåt som innefattar urklippta bilar och tejp. Massor av tejp. Men han är nöjd och det verkar vara kul och alla är som sagt upptagna med sitt så då fick jag en liten känsla för att skriva i bloggen! Kul ändå 🙂

Den här tiden på året känner jag mig oftast inte så kreativ. Jag vill mest bara läsa spännande böcker i skenet av fladdrande ljus när jag är ledig. Den mesta tiden går ju annars åt till allt som hör vardagen till.

Men förra helgen fick jag ju ett litet ryck och gjorde en dramatisk (nåja) förändring i form av en färgförändring på mitt lilla vardagsrumsbord. Check it out:

Före: Svart och stelt

Efter: Guldigt och lite mjukare känsla

Tänk vad man kan åstadkomma med lite färg i en sprejburk för en hundralapp 🙂

I alla fall, på tal om färg så har jag för första gången på flera månader också tagit tag i mitt vinterhår och kört en kamomillkur. I vanliga fall så gör jag ju sånt när jag är utomlands och har hjälp av sol och salta bad vilket i kombination med kamomillen gör en perfekt färgnyans i mitt hår och har så gjort ända sedan jag började med balsammetoden.

Men nu, i denna trista och gråa tid utan hägrande utlandsresa mitt i vintern så blev resultatet i mitt hår såklart inte lika bra.. Nope, det blev aningens orange men skit samma. Jag gömmer mig i en mössa och tröstar mig med att nästa gång det är dags för kamomillkur så kanske det finns sol och salta bad att tillgå för bättre resultat.

Men jag är ganska nöjd ändå. Det orangea håret passar rätt bra ihop med min nya tröja så vem är jag att klaga 😀

Orange hår & Grå tröja funkar rätt bra. Det hade varit värre om det var tvärtom hehe..

Ja, det var en liten realitycheck från mitt hörn av världen. Vi är alla fortfarande friska *pepparpeppar* och vi gör allt för att så förbli. Däremot så var jag iväg till tandläkaren igår och karvade ut ytterligare en jäkla amalgamfyllning och tyvärr så mådde jag ju lite pyton av det på kvällen. Men det är av övergående karaktär så jag biter ihop och gläder mig åt att jag snart är i mål med den här vidriga rensningen av amalgam. Jag ryser av bara tanken på hur mycket kvicksilver som gömmer sig i svenskarnas tänder. Supercreepy tycker jag! Blääh…

Nåväl, hoppas alla Ni andra mår bra!

Tänkte att jag ska avsluta med att tipsa om helgens böcker som jag ska ägna mig åt när ingen av de tre killarna vil hänga med mig:

Cissi Wallins bok ”Allt som var mitt” borde alla läsa oavsett vad man tycker om Cissi Wallin. Det finns så otroligt många till synes ”vanliga män”  och både kändisar och ”vanlisar”  kan  vara vidriga våldtäktsmän och visst är det konstigt att de flesta känner någon som blivit våldtagen, men inte många känner en våldtäktsman…?! Konstigt det där. I alla fall: LÄS den och sluta kasta skuld på tjejer som är ”för mycket”. Bara för att man syns och hörs mest, är gränslös eller kravlös, slampig eller full… så ska man INTE behöva bli våldtagen och INTE behöva skylla sig själv! Dessutom borde man få söka upprättelse utan att själv bli den anklagade! Okej?

 

Och så helgbok nr 2:

Åttonde boken om Joona Linna borde inte göra mig besviken! Jag blev så glad när jag hittade den på hyllan för snabblån för just nu är det många som köar på Keplers senaste bok! 

 

Ha en trevlig helg alla som läser här!

 

 

4 kommentarer

1a December..

Av , , Bli först att kommentera 13

Och jag har knappt hunnit andas idag. Började i alla fall dagen med att träffa Lisa. Alltid lika mysigt såklart.

Härregu va den människan ställer till med massor av good Energy varje gång vi ses. Jag är så jäkla glad för att just hon finns i mitt liv ❤️ vi har delat så mycket under många år nu.. Både stort och smått. Hon vet det mesta om mig, men gillar mig ändå haha..

En toppentjej helt enkelt!

Har varit superproduktiv annars mest hela dagen. Tänkte belöna mig med en pizza idag till middag och hämtade en vegetarisk sådan på Robertos som alla säger har ”Umeås godaste pizza”. När jag öppnade kartongen och möttes av burkchampinioner så nästan dog jag lite inombords. Alltså konsistensen.. *ryser” sjukt läbbigt och jag åt kanterna och tomaterna och fick slänga resten!

Trodde burksvamp var utrotat på pizzor sen åtminstone 20 år?! Alltså, vem äter ens sånt?

Min första å sista pizza på det haket tyvärr!

Nåja, ett lyxproblem får man ju säga haha.. Konstigt nog är jag fortfarande vaken trots att jag borde sovit för en timme sen, men jag har cyklat hem min nya cykel som stått i garaget på jobbet ett tag så ikväll är jag aningens speedad så jag tänkte att jag skriver lite i bloggen å varvar ner några meter.

Kolla förresten vilka fina hjärtan som någon ovetande bilist åstadkommit:

Love is all around , everywhere you look, love is all around”  //DJ Bobo

Alltså, hur fint?

🙂

Men nu ska jag hoppa i säng. Vi ses!

 

Bli först att kommentera

Pyttelite intresse…

Av , , 12 kommentarer 15

…finns det för det mesta som befinner sig utanför min bubbla just nu. Jag har verkligen uppbådat all kraft och energi för att försöka engagera mig i saker som jag borde engagera mig i men, näej.. Det går bara inte.

Jag vet inget om Trump (annat än att han var lika orange som sist jag såg honom), jag hänger inte heller med i Coronautvecklingen (annat än att jag fortsätter tvätta händerna och accepterar att jag inte kan hälsa på min mormor nå mer under detta år) och jag fattar inte heller grejjen med black Friday (annat än att jag handlade på ClasOlsson för 59 spänn och på Panduro för 105 spänn igår)

Inte heller vill jag klä mig i leopardprickigt, eller umgås med tråkiga människor och jag vill mest bara beta av dagar och nätter fram tills detta år har gått över på alla sätt och vis…

Hmm… så vad HAR jag då gjort? Jo, jag har ägnat mig åt att jobba. Både på jobbet och med mig själv. Jag läser som vanligt massor med böcker och försöker att hitta meningsfulla aktiviteter både här och där. Jag har skruvat ner tempot ytterligare och faktiskt insett att jag är totalt good enough oavsett vad NÅGON säger. Jag har också tagit paus i min evinnerliga självrannsakan och kommit fram till att jag (till slut) blivit så mycket bättre på att stå upp för mig själv och att jag på inget sätt behöver förklara mig för någon,  eller bära andras bitterhet och otillräcklighet.

What flows flows och det finns ju inte så mycket mer att säga om det.

Saker som jag önskar mig då? Jaa… det skulle väl vara att jag gärna skulle träffa dem jag älskar lite oftare, men vaffan… vi tar det nästa år. Inte mer med det!

Har vi nu klarat nästan hela 2020 på distans så klarar vi säkert en liten del av 2021 också. Vi får ta tiden vi måste vara ifrån varandra för att bara försöka planera vad vi ska göra när vi FÅR ses helt enkelt 😀

Och tjaa.. annars lunkar tiden på som vanligt. Jag har jobbhelg och det är ovanligt najs denna helg. Jag har fått massor gjort och jag har också turen att jobba med en person som kan det här med choklad.. Check it out.. Den här chokladkakan med färska hallon skojjar man inte bort alltså:

WOW!!

Sen så håller jag (i vanlig ordning) på med diverse Do It Yourself-projekt och denna helg håller jag på att förvandla mitt indiska bord med mörk träskiva till ett bord med underrede i GULD istället för tråkigt svart. För övrigt så finns det typ inte en enda svart grej hemma hos mig längre. Det mesta är vitt, grönt eller guld. Jag siktar fortfarande på ”utomhus, fast inomhus” på mina 99 kvadrat och det är ju helmysigt såklart.

Självklart ska jag presentera en före å efter bild sen, när allt är klart, men håll med om att guld är mysigare än svart?

Jag har också hittat en taklampa för första gången på hundra år som jag faktiskt gillar och kan tänka mig att ha i mitt tv-rum.. den är handgjord och i mässing och jag TROR ( och hoppas!!)  att den kommer passa i mitt enkla koncept: ”ute, fast inne” men det vet jag först nästa vecka när allt är klart 🙂

Huuuuur snygg lampa?

(skitsnygg, jag vet)

Jahapp, sen vet jag ju inte så mycket mer som jag kan dela med mig av.. Min tillvaro är ju precis som din: superprioriterad och uppdelad på 24 timmar per dygn… Typ!! 😀

Hoppas att alla mår toppen och att Ni orkar härda ut November och December. Kanske ses vi nån gång innan 2021. Den som lever får se!

Kram H

12 kommentarer

Nasty week

Av , , Bli först att kommentera 10

Ja fy fabian vilken vecka jag haft. Det fanns inte mycket till andrum efter allt som skulle fixas, ordnas och grejas med. Phew.. Skönt med helg kan jag lugnt konstatera!

Men en jäkligt bra grej som hände i veckan (om än lite äcklig) är att jag hittade en tandläkare som hade tid för mig med kort varsel och som på typ tjugo minuter befriade mig från tidernas fulaste och värsta amalgamfyllning som världen skådat. Så.jäkla.vidrigt men nu är den äntligen borta och jag har ”bara” två stycken kvar, men om jag hinner så skall bägge vara borta innan året är över.

Åtminstone EN liten positiv grej som 2020 förde med sig: Jag hade vett nog att äntligen ta tag i det där kvicksilver-helvetet som ställt till en del saker i min stackars lilla kropp.

Men alltså, hur kunde man stoppa in amalgam /kvicksilver i tänderna på barn ”förr i tiden”?? Alltså.. på riktigt helt sjukt.. och nog har vi sjuttiotalister säkert fått vara små försökskaniner i allt möjligt haha.. Galet!

Men i alla fall, har man möjlighet så tycker jag absolut att man ska lägga både tid och pengar på att amalgamsanera sina tänder. En enorm hälsovinst och en själv-investering som förmodligen kommer att löna sig flera gånger om.

En del människor har förvisso inga problem alls, medans andra har massor med ”diffusa” och svårdiagnostiscerade hälsoproblem som plötsligt försvinner när amalgamet är borta! Jaa.. nog är vi säkert många 70 och 80 talister som går omkring med tickande anti-hälso-bomber i våra stackars ovetande kroppar.

Men usch. Det känns till och med äckligt att bara skriva om det, sorry… ska genast sluta! 😀

Nåväl, jag fortsätter att jaga lifehacks som på alla sätt kan förbättra min hälsa och mitt välmående. Energin går ju som bekant upp och ner denna tid på året så det gäller att vara ytterst medveten om allt man behöver för att må bra i kropp och själ.

I mitt fall så behöver jag: X antal varma bad i veckan, stretch varje dag, bra böcker, god mat, extra mycket sömn, utomhushäng och trevliga familjemedlemmar. Ganska lättillgängliga saker faktiskt så jag är nöjd!

”Hörrö.. Vad e värst? Amalgam i tänderna eller en outfit med leopardfläckar?”

😀

 

Men nåt som jag fortfarande kämpar mot är leopardmönstriga saker och kläder.. Haha.. nu har det blivit en ännu värre fix idé och jag kan inte gå en meter utan att attackeras av något leopardmönstrat. Precis ALLT annat går ju ur modet på bara nåt halvår. Till exempel: Trasiga strumpbyxor med minimla jeansshorts utanpå (!!?), midjekorta tröjor, stentvättade jeans, neonfärger, cowboyboots, platådojjer, genomskinliga kläder, axelvaddar, storblommigt, skinnkavajer, pudelfrillor, tubsockar, fåniga logotyper, plastiga smycken etc etc… sånt försvinner minsann efter kort tid… men trenden med leopardmönstrat har tamejfan bara vuxit i typ 6 år nu och det gör mig gaaaaalen…

Men egentligen.. om leopardprickar är det enda som förmörkar min annars blåa himmel så får det väl vara så då! Konstaterar bara än en gång att modeindustrin förmodligen skrattar sig fördärvade åt sitt tilltag eftersom ALLA går in i fållan och klär både sig själva och sina små telningar i detta hemska, medans jag faktiskt lider.. haha… jaa.. det gör jag faktiskt. Jag blir sjösjuk. (skojar inte!)

Nåväl, nu har jag klagat klart! Nu ska jag spendera resten av lördagskvällen med två killar som jag gillar. Sen ska jag lägga mig senast kl 23 och läsa ut Tove Alsterdals senaste bok ”Rotvälta” som är hur spännande som helst. Precis som alla hennes böcker är. *Tipsar*

Ha det bra  allihopa. Vi ses och höra 🙂

Bli först att kommentera

I’ts hard to hold a candle..

Av , , 2 kommentarer 8

..in the cold november rain!

Ja, vilka minnen som ramlar över mig när jag hör den låten.. Jag var ju en av de lyckliga tonåringar som fick se Guns’n Roses live under deras storhetstid.

I augusti 1991 hängde jag, iklädd trasiga jeans med nitar och långt, trassligt bandanaklätt hår i Globen där jag tillsammans med många tusen andra lyckliga människor fick se Axl & kompani på scenen.

Skidrow öppnade för GNR och ska jag vara ärlig så minns jag nog Sebastian Bachs läderbrallor och svettiga överkropp bättre än något annat! Han var för övrigt min ungdoms mest minnesvärda crush tror jag.. Haha..

Låten November rain är i alla fall nästan 30 år gammal och nu tycks den spelas ovanligt mycket på radio. Kanske för att det är november helt enkelt..? Men jo, nog är det ju så: november ÄR en jobbig månad. Bara grått å grått å grått. Knappt några färger utomhus alls.

Bara blåst och regn och inget som bjuder in till längre stunder utomhus.

November sätter punkt för så mycket och nu börjar målsträckan mot årsskiftet. Kombinerat med pågående pandemi så är det ju ingen drömmig tid på året direkt.

Det ställer höga krav på oss människor och vi får kämpa för att hitta de där små stunderna och guldkornen i vardagen så gott det går.

Så hemma hos oss struntar vi i rätt mycket nu. Vi kurar ihop oss och tänder ljus, vi äter glass mitt i veckan, vi sover mycket och länge, vi kör  hämtmat ofta  istället för att laga mat och vi skjuter fram saker som känns tråkiga för stunden. Städa? Äsch, det kan vi göra en annan dag.. Tvätta..? Äh.. bara ta fram nåt från längst bak i garderoben… Storhandla…? Nääh.. bara kila in på macken och köp det nödvändigaste…

Ja! I november får man fuska och skarva med det mesta. Huvudsaken är att det finns tillräckligt mycket tid för varandra och att det finns tillräckligt mycket ljus och värme i vardagen för att vi alla ska orka oss igenom denna månad.

Ett stackars höstlöv som fastnat på rutan på väg till sin sista vila..

 

I helgen skulle jag och Jimpa egentligen ha firat vår bröllopsdag med en weekend i Stockholm, men det vet vi ju alla hur det blev med den saken  😀

Så istället hänger vi här hemma, helt barnfria och bara tar det lugnt. Vi sover i massor, äter pepparkakor, pratar ikapp om allt vi missat med varandra i flera veckor och bara kollar gamla serier på tv som vi redan sett förut. Så himla mysigt… och plötsligt så känns novemberregnet snarare som en förutsättning för den här fulländade känslan av harmoni istället för något jobbigt!

Och dessutom… så har ju halva november redan varit, vilket gör det lättare att stå ut.

Hang in there! It’s almost over!

”And when your fears subside
And shadows still remain, oh yeah
I know that you can love me
When there’s no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
’Cause nothin’ lasts forever
Even cold November rain”

 

 

2 kommentarer