Ingen makt…

Av , , Bli först att kommentera 6

…om man inte tillåter det!!

Det förflutna får absolut inte ha någon makt över nuet eftersom man sabbar chanserna till ett skönt liv just NU, men tyvärr så är det ju så det är ibland…

Sånt som hänt i det förflutna kan absolut förmörka nuet i så stor grad att det kan vara svårt att njuta av det man har framför sig ”här och NU”

Jag träffade en snubbe som heter George i Grekland för nåt år sen. Han var född i Rumänien och var nånstans mellan 25 och 35 bast. Han hade levt på gatan i en stor del av sitt liv och han gav mig lite nya infallsvinklar som jag absolut behövde just där och då!

Vi pratade om saker som man måste gå igenom vare sig man vill eller inte och att när det händer svåra och jobbiga saker så måste man ändå försöka förlika sig med att det händer av någon slags mening:

Antingen för att man ska lära sig något eller för att man ska lära någon annan något. Ibland kan det till och med gå flera år innan man ser kopplingen ”orsak och verkan”…  Flummigt?? Ja, kanske för dig men inte för mig  🙂

Nä, snarare tvärtom.. ganska logiskt när man tänker efter.

För mig blev det som en slags kod som äntligen låste upp något inom mig. Speciellt när koden levererades av en snubbe som haft ett riktigt jävla jobbigt liv och trots detta kunde ge mig den visdom jag behövde just där och då.

Trots vidriga saker som hänt tidigare i våra liv,  så kan vi absolut inte tillåta att det ska definiera oss på något sätt.

Vi får inte låta det förflutna hindra vår framtida utveckling genom att låta sånt som redan varit ta plats i våra tankar och i vårt medvetande…

Alla människor har saker i sitt bagage.  Både lätta och tunga saker att bära men vi har trots det valet att lämna kvar det förflutna och möta nuet tomhänta.

Vi får mer ut av tillvaron om vi kan lyckas med att lämna det förflutna där det hör hemma:

I det förflutna!!

Då var då, men nu är NU!

 

 

Bli först att kommentera

Grönt..

Av , , 4 kommentarer 8

…sägs symbolisera harmoni, balans och pånyttfödelse.

Det vill jag gärna tro på eftersom jag älskar grönt!  🙂

Hemma hos mig finns det en hel del gröna prylar bara för det.. men de bästa gröna grejerna jag har är såklart mina små gröna växtkompisar.

Nu har jag återigen en och annan ”Brokklodendrum” för många (eller ödesträd som är lite lättare att säga) här hemma så om någon är sugen på en sån, eller en svärmorstunga så säg ba till. Jag har plenty!!

För övrigt så övar jag också massor på att fortsätta äta så grönt jag kan. Det går ganska bra,  men jag fuskar såklart  ibland och äter både fisk och ägg. Ost och smör/Bregott slinker också ner då och då, men det känns fortfarande okej eftersom jag inte äter eller dricker andra mejeriprodukter. Mjölk har jag inte alls druckit på många år nu.

Av nån anledning så känns mjölk som dryck och griskött som mat som mina absolut största äckelfaktorer och inget som nånsin kommer att passera mitt hem eller min mun igen.

Jag försöker så mycket jag kan att lära mig mer om vegetariska och veganska alternativ och ja, det går faktiskt hem för det mesta även hos Kidsen.

Tur att jag har kollegor och en och annan bekant som är skitbra på det här med vego/veganmat så att jag kan fortsätta fråga och testa.

Matkostnaderna är snäppet högre nu, men det känns ändå värt det och så slipper jag känslan av att det egentligen är lite makabert att bära hem kroppsdelar av olika slag att lägga på bordet..

Haha… nä fy, nu uttryckte jag mig rätt äckligt  😀

Sorry.. men i alla fall.. länge leve grönt.. som är så jävla skönt! Nu ska jag kolla de sista avsnitten av ”Bates motel” innan det är dags att ge sig på Narcos Mexico! Yes..

Spännande liv jag har eller vaddå?

Ha det gött å va inte trött!

4 kommentarer

Vällentajns dej

Av , , Bli först att kommentera 13

Alla hjärtans dag…

borde ju egentligen vara varje, varje, varje dag…

Om man har turen att få älska någon, som dessutom älskar en tillbaka så har man ju det ganska förspänt! Och de dagar då man kanske inte älskar så där hundraprocentigt, utan mest står ut med varandra så ska man ju minnas att det OCKSÅ ingår i att älska någon.

Att leva i tvåsamhet är inte alltid så jävla lätt, men om man gillar att umgås och gör det där lilla extra även utanför alla hjärtans dag och egentligen inte ens BRYR sig om alla hjärtans dag så tror jag att man har det närmaste ett så kallat ”perfekt” förhållande man kan komma.

Att få en sovmorgon, en kram i förbifarten, uppskattning i vardagen, någon som bryr sig om hur man mår varendaste dag och en gemenskap där man hjälper och tar hand om varandra.. Det är väl sann och äkta kärlek?

Allt sånt slår blommor, presenter och champagne en gång per år..

🙂

 

Romansar i solen på Avra Beach

 

Bli först att kommentera

Mera glitter…

Av , , 4 kommentarer 12

..i vårt liv!!

Hittade en bild från semestern som jag gärna vill visa för att man blir så glad av att se den  😀

Tänkte att jag gärna ville dela med mig av den eftersom den är precis vad man behöver den här tiden på året:

Glitter, dans, skratt och värme.. Härliga människor med stora leenden.. De haffade Viggo direkt! (Såklart)

Så fint gäng alltså! Väldigt stor skillnad från alla gråa, trista, småsura och goretexbeklädda typer som man möter dagligen runt alla tråkiga och slaskiga gator här i Ume.

Slaskvintern får gärna gå över snart.. annars måste jag åka till solen igen och det har jag egentligen inte tid med just nu eftersom jag har annat som jag måste grejsa med här i gamla Sverige innan jag kan åka bort igen.

Hur som helst.. hörde ryktas om att det är vänliga veckan nu och det är ju värt att notera och försöka ta till sig. Ett leende eller några vänliga ord kostar ju inget. Varken att ge, eller att få!

Kram å godnajt!

😀

4 kommentarer

Helg å chill…

Av , , Bli först att kommentera 12

 

Helg & Chill..

Igår hängde jag på krogen i några timmar med min man och ett gäng andra sköna snubbar.

Som vanligt fanns inget som höjde pulsen i Umeås halvtrista uteliv. Däremot så träffade jag en trevlig tjej i toakön. Hon tyckte att jag hade så fint hår och valde att säga det till mig. 🙂 Så himla glad man blir av en spontan komplimang så där i förbifarten.

Hon frågade om jag hade hårförlängningar (vilket jag aldrig nånsin haft) och sen snackade vi lite balsammetoden (som alltid när nån kommenterar mitt hår)

Jag har numera en årlig kostnad på ca 2000 spänn när det kommer till mitt hår och den summan innefattar 3 klippningar plus några flaskor olika favoritbalsam och en inpackning plus kamomillspray.

Innan jag började med balsammetoden så kostade mitt hår ca tiotusen spänn (?!!) per år. Helt galet egentligen.. och nog kan man göra roligare saker för sina pengar plus att man blir mindre kemikalie-aktig 😀

Ja, nu har jag avhandlat håret och nu ska jag hänga med Kidsen i soffan och bara ha superhärligt söndagshäng *pyjamasläge heela dagen*

Bli först att kommentera

Lördagsfeeling

Av , , Bli först att kommentera 10

Ljus och värme i sikte!

Jag minns att jag mådde pyton förra året vid den här tiden,  men denna vinters årliga dipp verkar jag ha avverkat redan i november och december som tur är.

Min egen teori om varför jag mår bättre nu är för att jag försöker vara ute så mycket jag kan och  provar att ”vara vän” med vintern så gott det nu går.

Till exempel så cyklar jag minst 3 mil i veckan TROTS väder, kyla och underlag. Köpte ju dubbdäck till cykeln, så jag har verkligen inget alls att skylla på.

Vissa dagar är jag gnällig och trött, men det går över rätt snabbt när jag väl sitter där och trampar. Dessutom så är uppvärmningen redan avklarad de gånger jag cyklar till gymmet till exempel. Winwin liksom..

Att hålla hårt i sin hälsa är inte alltid så jävla lätt. Fysisk, psykisk och mental hälsa är svårare att hålla i schack ju äldre man blir, men så är det väl för alla.

Därför är jag så oändligt tacksam för de perioder när jag mår 95 procent bra..

Det gör det betydligt lättare att hantera de (numera ganska sällsynta) episoder i livet när jag mår 95 procent skitdåligt.

Idag är det i alla fall lördag och det vankas festligheter med både kända och okända funkismorsor. Det ska bli så himla skoj  🙂

Trevlig helg!

Bli först att kommentera

Helena filosoferar

Av , , Bli först att kommentera 12

Så otroligt många människor som finns i mitt förflutna…

(Och självklart har jag lärt mig massor av varenda en som passerat min tillvaro. Speciellt de ”värsta”)

I mitt ”Här och nu” finns det finns det en alldeles lagom mängd med människor… Inte så många, men långt ifrån få.

(Och jag lär mig såklart massor av alla dem som finns i mitt liv exakt just NU)

I framtiden kommer det dock inte att finnas så många människor alls… De tillfälliga passagerarna kommer att försvinna allt eftersom livet fortsätter och det är precis som det ska vara. Stammisarna som blir kvar kommer i alla fall att hålla den bästa kvalitén.

Det kan jag vara jävligt säker på  🙂 Det är som att vaska guld. De gråa små stenarna försvinner och guldkornen blir kvar.

Inget och ingen varar för evigt och kretslopp existerar även i relationer vare sig man vill eller inte.

Ju äldre man blir desto större behov av kvalité på sitt umgänge och det är inget konstigt med det.

Den viktigaste relationen man har i livet är ändå relationen man har till sig själv.

Den är förbannat viktig. Det som är tråkigt är att det är en insikt som för en del kan komma lite för sent i livet.

Men… bättre sent än aldrig 😀

Vi är ändå bara här.. och nu!

 

Bli först att kommentera

Spännande bok…

Av , , Bli först att kommentera 9

Nu verkar det gå att ladda upp bilder i bloggen igen  🙂  Härligt!

Det måste jag fira med ett litet boktips:

Just nu läser jag ”FALLET” Som är skriven av Lars Wilderäng.

Den handlar om hur illa det kan gå om man lever över sina tillgångar och inte har någon respekt för pengar. Den handlar också om hur viktigt det är för somliga att ha statusprylar och ytliga ting och vad jakten på det ”perfekta livet” kan göra…

Himla bra bok. Belyser också att vem som helst kan falla. Hårt.. och förlora allt på grund av felaktiga val.

Jag har återigen snöat in på svenska deckare och plöjer 2-3 böcker i veckan. Så mysigt med spännande böcker att låta sig uppslukas av. Ajlajkit!!

Ha de gött å va inte trött!  🙂

 

Bli först att kommentera

Krångel med vk-bloggen?

Av , , 14 kommentarer 9

Är det fler än jag som har problem sedan uppdateringen?

Jag kan inte mobilblogga och trots att jag får svar om publicering så publiceras alltså inte inlägget..

Det går inte heller att ladda upp bilder trots att det är tillåten storlek!

Jag och teknik är inte alltid så kompatibla, så kanske finns det någon som vet och kan?  🙂

*Hoppas*

14 kommentarer

Tack för allt å Tack mig själv!

Av , , 2 kommentarer 15

Dagens ord: Tacksamhet!

För allt som är positivt i mitt liv just nu.

För att jag känner mig frisk och stark, för att jag mår så jäkla bra just nu, för att jag har så många valmöjligheter varje dag, för att jag har kärlek i mitt liv, för att jag har frihet, hälsa, vänskap och massor med good energy… Balansen är ganska god just nu.

Specifikt just exakt idag är jag i alla fall också väldigt tacksam över att vi har en fantastisk sjukvård som (oftast) kan laga oss när vi går sönder på ett eller annat sätt…

Tack och lov för det! Var rädda om varandra och ta aldrig något eller någon för givet 🙂  Att få vara frisk är det viktigaste av allt!

 

”Den som är frisk har tusen önskningar men den som är sjuk har bara en enda önskan”

Ha en fin torsdag kväll. Själv ska jag sova FÖRE kl 22 ikväll för att bibehålla balansen och ladda upp inför x antal mil på cykel i snömassorna som aldrig tycks plogas bort. Härligt, men farligt!

”Känner mig hyfsat i balans ”

😀

2 kommentarer