Man ska aldrig nöja sig…

..med mindre än det bästa.

Och de gånger man INTE kan få det bästa så får man ju bara finna sig i det helt enkelt. Det kan ju bara vara så att man inte är redo för något bra ännu. Att man behöver utvecklas ytterligare lite till innan man kan matcha med det bästa eller den bästa och att man behöver ägna sig åt lite självrannsakan innan man får som man vill. Typ!

Tillvaron är ju en ständigt pågående process med allt vad det innebär. Mitt liv och min tillvaro är ju mitt bästa och roligaste projekt hittills och jag skapar min vardag varje dag med stor entusiasm.

Och eftersom det är mitt liv och MIN process så är det ju inte särskilt intressant för någon annan, så jag tänkte att jag visar Er en annan kul grej på ett litet projekt som jag hade häromkvällen:

Den vita porslinselefanten förvandlades till den gyllene elefanten..

Visst blev den fin?

Guldsprayen dök upp i en djupdykning av städskåpet som jag ägnade mig åt en kväll och resultatet gjorde mig larvigt glad.

Något annat som jag ägnar mig åt är små roliga dagsutflykter tillsammans med väl utvalda medpassagerare. Vi håller oss oftast inom Västerbotten (än så länge) men vi får se om vi hinner längre innan det blir dags att sticka till Norge i augusti.

Semester för mig är att få vara hemma och ta hand om mig själv och mitt hem på det sätt som jag känner för just den dagen. Sovmorgon, kaffe i favoritkoppen, morgonrock halva dagen, hundbad i sjön, chips & öl på balkongen, träning på utegymmet vid vilken tid på dygnet som helst eller bara att sätta sig i bilen och dra iväg åt vilket vädersträck vi känner för dagen…

Igår till exempel så blev det spöregn på marknaden i Nordmaling. Ganska mysigt faktiskt och jag köpte honung av tjejen från ”Masbo honung i Hudiksvall” samt en rolig pyjamas med svanar på inne på PMU i Nordmaling.

Sen drog vi vidare och jagade rätt på halva familjen Brönemyr och shoppade loss i deras loppis. Sedan åkte vi till en av mina vänner (som jag känt i över 35 år)  och tog en liten update IRL och vi insåg att vi inte setts sedan innan pandemin! Så det var sannerligen dags!

Ja, vi har hittills haft fenomenala semesterdagar och det är nästan en hel månad kvar.

Barn och hund njuter av ledighet och frihet och vi har inte ett enda måste i sikte.

Salusand & hundrace

Lite barnbarnshäng har vi ju också då och då såklart och man får ju mest skratta åt (och med) dessa fantastiska små människor.

Lille L berättar för ”Mimmi” (Jimmie) hur det ska va när man ska ut å ragga. Kepsarna är viktiga..

(Present från Original-Mimmi)

Haha… ja, Ni som vet.. Ni vet!

😎

Lillan me lillan..

Aquamen x 2

Jaa.. sommaren hittills har bara bjudit på massor med good stuff. Även om vädret inte alltid är idel solsken så inbjuder regn och mulna dagar också till en hel del kreativitet. Jag älskar verkligen när det är mulet. Det doftar sommar och regn mot våt asfalt och alla känslor är närvarande.. Det finns liksom inget bättre och jag känner mig faktiskt snäppet gladare när det INTE är sol konstigt nog.

Men i alla fall: Jag läser en hel del som vanligt och just nu är det Liza Marklunds Kallmyren som bokslukas. Fortsättning på boken ”Polcirkeln”. Välskriven och spännande precis som alltid. Liza levererar!

Bästa boken hittills i sommar..

Vad mer finns att förtälja då..? Jo, att min man fyllde hela 42 år i Onsdags och vi firade med middag och drinkar på stan. Han ser nästan EXAKT ut som när vi träffades för över 20 år sedan, förutom att hans muskler är större och hans hår är liiite gråare nu haha…

Han är som vin.. blir bara bättre med åren! En snubbe som man verkligen vill ha på sitt lag. I vått och torrt!

🤩

”När man är stor och stark måste man vara snäll”

På tal om stor och stark förresten.. Jag jobbar också en hel del på den fysiska styrkan och ta mig tusan om det inte gått framåt en hel del under bara det senaste året. Det är träning både inne och ute och trots att jag nästan är 50 bast så har jag den bästa formen någonsin i mitt vuxna liv. Även om jag för all del sett hyfsat likadan ut under alla mina vuxna år, så tror jag inte att jag tidigare varit så stark och vältränad som nu och det kan jag tacka många saker för, men framförallt mig själv och alla kriser som till slut tvingade mig att öppna ögonen för vad jag behöver och vad jag absolut INTE behöver i mitt liv.

”Jag kan alltid välja att vara liiite bättre än vad jag var igår”

Det var det senaste från mitt lilla hörn av världen och jag och mitt crew mår hur bra som helst. Vi har fått en diagnos i familjen som gör att vi behöver rätta in oss ytterligare i nya rutiner och lite nya sätt att tänka, men än så länge verkar det gå hyfsat bra. Men man vet ju aldrig vad morgondagen bjuder på och just därför så behöver jag alltid vara den bästa versionen av mig själv, men ändå med lite utrymme för att kunna krascha totalt någon gång i månaden eller så… Men det ingår liksom i att vara människa. Det ingår i att vara jag…. Helena med plusmeny!

Ha det jättebra alla som fortfarande läser här. Jag gillar Er verkligen allihopa!

(Jaa… till och med Dig!!)

😎

 

 

4 kommentarer

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Du ska se att lagom till semestern är slut så blire kanonväder igen😄👍🏻

      Ps. Vad är det med vk-bloggen och statistiken egentligen?

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Finaste Knut.. snart ses vi å då ska vi snakkes… Om alla tankar i huvudet ❤️❤️❤️
      Jag längtar som fan!! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.