MC gäng o naiva småtjejer…

…är det något som hör ihop?

Att tjejer i alla tider dragits till kriminella snubbar är ju inget nytt fenomen, det vet vi. Men exakt VAD är det som gör att ofta snygga, begåvade och smarta brudar faller för en del killar hur jäkla galna, farliga och våldsamma de än må vara?

Är det ’mamma’ genen som aktiveras i närheten av en sådan så kallad ’man’? Är det någon märklig status man kan få om man visar sig med stora och farliga grabbar? Är det spänningen som lockar? Eller är det helt enkelt så att man automatiskt får en identitet som attribut till en sådan kille?

När jag bodde i Göteborg så delade jag en period lägenhet just med en sådan tjej man ofta ser som bihang till den här typen av män.
En ung söt tjej som ständigt och jämt drogs till helt fel typ av killar.

Fast på den tiden, innan man blivit mamma och allt som oftast levde krogliv flera dagar i veckan så filosoferade man sällan och aldrig om det som var farligt. Speciellt inte om killar. De kunde vara hur farliga och kriminella som helst. Man brydde sig helt enkelt inte.

Jag och min väninna var ofta ute i en klubblokal utanför Göteborg, där vi hängde runt med killar ur ett ökänt MC-gäng. Vi hade jämt trevligt och roligt där och killarna hämtade och skjutsade oss när och var vi ville. Att de inte var världens mest lämpliga sällskap var inget vi bekymrade oss över.. då i alla fall. Vi valde att blunda för det vi inte ville se och tyckte att grabbarna var hur charmiga som helst.

Ett par år senare när jag flyttat tillbaks till trygga norrland med min förstfödda och skapat mig ett litet svenssonliv med allt vad det innebär långt från krogliv, motorcyklar och läderklänningar så läser jag en obehaglig artikel i kvällspressen om hur någon blivit ihjälslagen i samma klubblokal, mest troligt med basebollträ. Tidningsartikeln beskriver hur polisen hittat spår i form av blodstänk upp efter väggarna inne i en lokal där vi tidigare har ätit frukost, spelat kort och haft många trevliga stunder.

Jag får fortfarande kalla kårar över vad som hänt där inne och veta att vi, två naiva småbrudar från Norrland hängt runt med snubbar som vi tyckt var SÅ charmiga och SÅ fina och SÅ häftiga.. *rysa*

Och nu, när man vet att kriminella gäng etablerar sig både här och där i norrland vill jag bara säga följande tilll alla tjejer som hänger med den här typen av grabbar:

’Hitta ett bättre umgänge. Det lönar sig i längden och dessutom är du antagligen värd så mycket bättre än att bara vara ett bihang till någon som lever den här typen av liv’

Alla tycker väl om lyckliga slut? Eller så ser man till att välja rätt från början, det funkar också förstås…

 

En kommentar

  1. Vittne

    Håller verkligen med dig. Har sett några sorgliga exempel på idiotiska, värdelösa och förutsättningslösa förhållanden. Tyvärr är det inte bara småtjejer som torskar på killar de skulle ha gått omvägen förbi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.