Om man ska gnälla…

…så ska man också kunna säga något positivt.

En kompis lärde mig detta för några år sedan:

”Först berättar du om dagens sämsta och när du gjort det så ska du berätta om dagens BÄSTA…”

Det betyder att om man börjar med det sämsta och sparar det bästa till sist så blir det mer fokus på det positiva. Smart va?! 🙂

Ok, here it comes:

1. Jag blir rätt så lack på folk som inte tar vårt välfärdssamhälle på allvar. HALLÅ… Vi har kämpat hårt för att ha det så bra som vi har i det här landet och ändå gnälls det på ALLT och lite till. Bortskämda svenskar! Fy fasiken vad jag skäms ibland!

2. Jag är så trött på att ständigt stressa runt och ändå aldrig få tiden att räcka till. Jag vill så gärna ha mer tid till mina nära och kära.

3. Jag blir rätt så grinig på sk ”kompisar” som aldrig ger något, utan bara tar och tar och tar och TAR och som blir sura och oförrättade då man inte vill umgås.. Hey, Jag kan vara din bästa vän om du bara uppskattar mig. Men tar du mig för givet och tror att jag existerar bara för DIN skull? Ja då vill jag inte vara med längre! Sorry..

4. Avundsjuka och svartsjuka i alla dess former. Speciellt missunsamhet är väldigt FULT i mina ögon. Gläds åt andras framgångar istället för att snacka skit om folk som är duktiga, framgångsrika, snygga, rika eller vad det nu kan vara. Småsinthet gör människor fula! Uuuuurk..

Nä fy, nu får det minsann bli fyra BRA saker 🙂

Here it comes:

1. Jag har världens bästa man hemma som jämt är glad och snäll.

2. Jag har två friska och söta barn som är relativt självständiga. (en av dem kan till och med laga mat) 🙂

3. Jag kommer att ha råd att åka utomlands i höst! Jippiiiie..

4. Jag har hittat min plats i livet nu tror jag. (Det tog ett tag, men till slut gick det)

Ja, jag gillar ju listor av olika slag haha.. Både att skriva dem och att läsa dem. Knasigt, jag vet.. men hey: That’s me.

Lejter aligejter //H

En kommentar

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag fick också lära mig att ett sätt att bryta av skitsnack, det liknar lite det du skrev om, som till exempel detta: du sitter i fikarummet och några börjar snacka skit om en kollega, om man inte säger något så är man ändå delaktig, men, istället för att sitta tyst så letar man fram en positiv sak om den människan som dom snackar om, även om det ”bara” är att hon/han är duktig på att baka, eller hon/han kommer då alltid i tid osv osv.

    Gör man det så bryter man det gamla invanda mönstret och dom som snackar skit, kommer förhoppningsvis av sig. Ha en bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.