Bara bittert besviken…

 …så galet besviken över senaste tidens utveckling.

Inget kan jag göra heller. Bara ta emot skiten som erbjuds om och om och OM igen. Mina nära och kära peppar till tusen att jag ska acceptera och gå vidare och till största delen så har jag ju det också.

Men HUR accepterar man att människor gång på gång envisas med att söka sig till massa dåligt skit och dåliga människor som bara stjälper istället för att försöka trassla upp sina livsknutar som man själv knutit så hårt att det kommer att ta ÅR innan de är uppknutna.

Varför ska jag vänta på något som aldrig kommer att ske? Varför ska jag envisas med att hålla kvar vid en löjlig liten smula av något som en gång liknade hopp? Varför kan jag inte acceptera att bli vald sist? Varför accepterar jag inte att 800 vänner på FB är viktigare än vad jag är? Varför accepterar jag inte att vissa människor VILL leva sitt liv alldeles för snabbt? Varför kan jag inte acceptera att en del människor alltid vill ha genvägar genom livet även om det innebär att de trampar ner andra? Varför kan jag inte acceptera att en del väljer att leva i en fantasivärld? Varför accepterar jag inte att vissa är på väg in i ett nytt sorts missbruk? Varför accepterar jag att någon inte ens kan se mig i ögonen längre? Varför accepterar jag både nya och gamla lögner och bara nickar och ler för att jag inte vågar göra annat? (För att jag är rädd…)

Varför accepterar jag att folk inte SER och fattar vad som håller på att hända?

(Och ni som fattar och stöttar… Jag tackar Er av hela mitt hjärta)



Varför accepterar jag inte bara situationen som den är?

*funderar*

Ja, det är väl den där löjliga känslan av hopp som ändå vägrar lämna mig…

Inget kommer ändå bli som förr.

Men jag är i alla fall inte ensam.

Det är jag väldigt glad för.

Jag kommer att klara av det här också…

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Anders

    Det går inte alltid som man tänkt sig här i livet… Extra surt känns det givetvis när man råkar ut för något som man inte rår för eller över. På något sätt brukar ändå livet gå vidare, även om det kanske inte känns så just när det jäklas. I vilket fall som: Hoppas att det ordnar sig för dig och lycka till!

    PS: Skön helg tillönskas dig och din familj.

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Vilka svängningar du har i ditt liv! Ena dagen lugn och glad, nästa dag är allt upp och ned. Det måste ta mycket kraft och det är svårt för en helt utomstående att förstå varför det är så.

    Ju längre jag lever desto mer känner jag sanningen i sinnesrobönen;
    ”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”

    Jag hoppas i alla fall att du kan ta det lugnt i helgen, njut av dina barn och vänner och acceptera det du inte kan förändra. Kram

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2012-05-05 08:29)
    Ibland blir det ju inte som man tänkt sig och då är det bara att gilla läget och försöka acceptera situationen som den ser ut helt enkelt.

    Ibland är det inte lika lätt att acceptera saker som händer.. Men jag försöker eftersom jag måste 🙂

    Det ska gå! Trevlig helg 🙂

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-05-05 09:06)
    Vissa saker går upp och ner alldeles för mycket.. man blir nästan sjösjuk *skrattar*

    Men på det stora hela så klarar jag det rätt bra tycker jag. Att vara positiv har jag bestämt mig för att vara no matter what, men vissa dagar är det ju lite motigare än andra dagar.

    Men skam den som ger sig. Det mesta i mitt liv är fantastiskt och det finns dem som har det jobbigt så jag ska inte klaga. Jag har vänner som stöttar och det är jag otroligt glad för. Det vore hemskt om man var ensam om det som är jobbigt!

    Ha en skön helg 🙂

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Majsan (2012-05-05 20:12)
    Ja du ”Majsan” eller ”Gunn Fredriksson” eller ”Gunn Johansson” eller vad du nu heter.. Det är sant att som man bäddar får man ligga.

    Det tror jag närmare bestämt att du sa / skrev sist du kommenterade också.

    Vad trevligt det skulle vara om du hittade på något nytt och spännande att komma med nästa gång. Använd fantasin när du ändå tar dig tid att kommentera.

    Trevlig helg på Dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.