Egons blogg

Folkomröstningen.

 

 
Om landstingsledningen tror att deras hantering av sjukvården i inlandet är korrekt, varför detta tjafs? Är man säker på att man fattat rätt beslut kring vården, varför inte låta initiativtagarna styra hela folkomröstningen? Vinner folkinitiativet, har landstinget tagit ett felaktigt beslut, enligt folket. Blir det folkinitiativet, som förlorar och frågan har hanterats enligt deras önskemål och enligt lagen, är det bara att acceptera resultatet. Då har omröstningen gått rätt till.
 Ändrar landstinget förutsättningarna i folkomröstningen, flyttar man fokus från sjukvården. Då blir det omröstningen, som diskuteras. Har landstinsledningen börjat ana, att deras beslut var felaktigt? Vill man genomföra omröstningen, så att resultatet inte går att entydigt tolka? Det går att göra folkomröstningen på ett billigare vis, i samband med valet, men den chansen tar man inte. Risk att förlora valet? Nu tar man ingen hänsyn, till vad det får kosta, valseger till varje pris? Jag tror att landstinsledningen inte har förstått, att denna fråga för oss inlandsbor, är mycket större än Kulturhuvudstadsåret för Umeå, men kostar bara en bråkdel.
Vi politiker, har krav på oss, att utveckla turistnäringen och skapa arbetstillfällen i inlandet.  Det är svårt att förverkliga, när grundläggande service för ett samhälle, avvecklas av landstinget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.