Egons blogg

Budgetseminarium!

 

 
I morgon blir det en intressant dag. Då ska vi börja planera en budget för 2014, som ska vara i balans. Mycket av det som händer 2013, ger avtryck på 2014 års budget. Hur kommer det att gå 2013? Det är ingen som vet hur resultatet blir, men vidtar man inga åtgärder för att stoppa inkomstbortfall och utflyttning, blir resultatet förödande.
Majoriteten kommer att få obehagliga överraskningar. Det har varit som att tala till döva öron, när vi talat om skolförändringen i Fredrika. Kommer företagare i Åsele att hanteras på samma vis, som företagare i Fredrika? Kan man tolka, av deras sätt att hantera företagare i Fredrika, att företagare är betydelselösa för samhällsutvecklingen?
Att spara är inget framgångsrecept, att effektivisera och investera rätt, föder framgång. 2013 års budget, är något som majoriteten röstat igenom, med en rösts övervikt.  Det finns inte en satsning på tillväxt.

2 kommentarer

  1. Maria Lilja

    Det är med sorg i min a tankar att se den kommun som jag bor i utplånar sig själv..
    Många av oss som har företag i denna kommun kommer att flytta sina företag eftersom denna kommun inte har den visheten att bakom varje företag lever människor som skapar tillväxt.
    Det är också ett stort bekymmer att Åsele kommuns ledande politiker behandlar sina skatte betalare på samma sätt som landstingets ledande politiker, utarmande av glesbygdens nerv.
    Tänk vad mycket som kan växa om vi satsar på att människors överlevnad i kommunen.

    Kanse att matematik inte ingick i de styrande politikernas grund utbildning Räkne exempel :Om du tar bort 1 person från kommunen ,1 pers – 1 pers vad blir svaret? Svar 0
    Alltså om 3 företag flyttar från kommunen vad blir summan? 0 i skatte intäkter.
    En social kommunen under jämnlighetens fana får aldrig bli diktatoriskt.

    Mitt hjärta blöder när ser kommunens oförstånd..
    Såga inte av den gren ni och vi sitter på..

  2. Lena

    Utflyttning och inkomstbortfall är det ju redan många i Fredrika som planerat för. Företagare, vårdpersonal och personal inom räddningstjänste söker sig till andra kommuner. Hur ska majoriteten hantera detta ? Ingen skola,inget servicehus och kanske ingen räddningstjänst (som även ska sköta IVPA). Granska ”alla” verksamheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.