Egons blogg

Företag i byar?

 

Du ska ha all heder som svarar Marcus, det är inte alla som gör det. Då jag läser ditt svar blir jag lite förvånad. Du företräder socialdemokraterna i både KS och KF. Då ni röstade i frågan, som rörde skolan i Fredrika, måste ni väl vara överens om grunderna i ställningstagandet eftersom alla röstade ja. Ni måste ju ha varit övertygade om, att beslutet var bra för Fredrika och näringslivet. Det är det underlaget jag frågar efter.
Det kan väl inte vara så, att alla har en egen åsikt för sig själv och röstar ja på något för att slippa debattera frågan?  I mina ögon företräder du socialdemokraterna och jag tycker det vore starkt av dig, om du svarade på medborgarnas frågor. Det är inte någon enskilds tyckande vi frågar efter.
Det kan väl inte vara dina tankar om företag i byar, som ni grundat beslutet om skolan i Fredrika. Har ni tittat på byar, som ligger inom tre mil från tätorten och sett att det finns företag men inga skolor? Finns det tillverkande industri i någon av dessa byar? Var skolan i Fredrika ett hinder för utvecklingen i Fredrika?
Jag tror inte Fredrika är jämnförbart, med andra byar i vår kommun, på grund av det geografiska läget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.