Egons blogg

Åselepartiet.

 

Åselepartiets medlemmar, har bestämt sig för att gå fram i årets val, med en egen lista. Det ska ses som ett led i att möjliggöra ett regimskifte efter valet. Vi är ett parti som arbetar för Åseles bästa och har endast ansvar mot åseleborna. Åselepartiet har ingen styrning från något riksparti, som kräver vår lojalitet.   

Åselepartiet har nu verkat i tjugo år i Åsele kommun. I senaste mandatperioden har vi samarbetat över partigränser under Åsele kommunlista (ÅKL) .  Åseleborna har visat förtroende för vårt parti, som vill driva sakfrågor utan låsning i partipolitiska ideologier. Vi har drivit ungdomsfrågor, samt frågor som vi ansett viktiga för utvecklingen av Åsele kommun.

Åselepartiet vill att alla idéer ska komma till tals. Åsele kommun behöver engagerade individer och förtroendevalda, som arbetar för målet att Åsele kommun ska bli en än bättre kommun att leva och verka i. Vi är öppna för nya idéer, tankar och aktiviteter, som främjar kommunen. Mångfald och en positiv syn på möjligheter, är vitala begrepp. Vi anser att kommunen ska drivas, utifrån vad som är bra för Åseleborna och att partipolitisk hänsyn inte får vara styrande.

 Samverkan över partigränser är möjligt, vilket vi visat den senaste mandatperioden, men i Åsele kan detta utvecklas vidare. Vi anser att samverkan till större del, handlar om människor, än om partier och den vilja som finns bland människorna att samarbeta. Vill man, så kan man. Detta innebär inte att man ska radera ut sin egen profil utan att man hävdar den, men också att man får göra avkall på sin egen heta vilja ibland och i stället kompromissa.

 Åselepartiet har aktivt sökt fram engagerade människor, som kan påverka utvecklingen i Åsele positivt. Vi tror på de enskilda människornas engagemang, att påverka och förändra sin egen situation, men vi tror också på, att tillsammans åstadkommer man mera. Öppenhet och samverkan är nödvändigt. Vi stöder bra förslag, oavsett vem som lagt förslaget.

Ni väljare eller engagerade politiker, som känner er besvikna på era politiska företrädare, till oss är du välkommen och här kan du göra skillnad. Här får du möjligheter att vara med att påverka politiken, som ska ge oss ett ännu bättre Åsele. Håll utkik efter våra mötesannonser och kom på våra möten.

Vi får inte glömma, att Åsele är fantastiskt och värt att kämpa för, kom med du också.

”Livet imiterar inte konsten, livet är konsten” av John Lennon.

 

En kommentar

  1. rigmor lindahl miller

    Idag tar jag pa nig Asele marknaden tröjan, min jobbar tröja. Altanem ska spolas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.