M går till val mot klimatet

Moderaterna går till val på att riva upp klimatpolitik.

Jag tycker inte om att skriva om vad andra partier vill och gör. Jag vill fokusera på Miljöpartiets vision för framtiden. Men när M nästan uteslutande talar om MP så måste jag ju bemöta detta.

M-kampanjen i länet har nästan uteslutande handlat om att riva upp flygskatten, sänka skatt på fossila drivmedel, skrota klimatklivet (som finansierat bla utbyggnad av laddstolpar i länet, lustgasdestruktionsanläggning på NUS och biogas-investeringar i Skellefteå) och stoppa ”kilometerskatten” (som egentligen heter vägslitageskatten, endast berör E4an i länet och ersätter en annan skatt som nu betalas årsvis av åkarna oavsett hur mycket och vart de kör).

Jag vill ha en framtid att längta till. Och då krävs klimatpolitik. Nu. Om vi inte snabbt minskar utsläppen av växthusgaser går vi mot en global uppvärmning på 4 grader till ca år 2100. Det är när barnen som idag går i förskolan är i 80-års åldern. Det är alltså en klimatförändring nästan lika stor som skillnaden mellan nu och senaste istiden, fast åt andra hållet på termometern. Ett klimat som människan aldrig någonsin upplevt.

Jag vill jobba för jämställdhet, att vi tar psykisk ohälsa på allvar, att människor inte ska falla mellan stolarna hos Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan och mycket mer.

Men en sak är säker. Klimatet kan inte vänta! Därför vill jag höra varför M ser det som sin viktigaste uppgift detta val, att skrota klimatpolitik som lyft fram Sverige som världsledande på klimatområdet.

Dags för debatt Edward Riedl.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.