S – ett hot mot landsbygden!

Besökte sjukstugan i Dorotea igår. Där träffade jag ockupanterna som outtröttligt kämpar för att få behålla en rimlig sjukvård!

Jag blev starkt berörd när jag såg alla dessa modiga människor, människor som satt ned foten genom att sitta på sjukstugan – dag som natt, människor som inte bara knyter näven i byxfickan, utan med kraft kräver att också inlandet måste ha grundläggande trygghet.

Det är på ren svenska inte klokt vad sossarna i landstinget nu gör. Hur i friden tänker man när man ska dra in akutvårdsplatserna och  bara ha öppet mellan 08.00 och 17.00? Vad händer om man blir sjuk efter stängningsdags? Vad händer om någon får en stroke? I värsta fall blir det en färd till Lycksele lasarett och det är 15 mil bort! Vad händer om någon bryter ett ben i Borgafjäll på andra tider än öppettiderna i Dorotea? Då får de åka till Umeå – 24 mil! Är det rimligt? Hur ska man locka turister till Borgafjäll om det inte finns grundläggande sjukvård att tillgå och hur ska man få företag och invånare i Dorotea med omnejd att känna sig trygga?

Nu är det dags för inlandet att säga ifrån och det gör ni i Dorotea! Ni är förebilder för hela inlandet och landsbygden. Ni går före och visar att nu är det nog!

6 kommentarer

 1. Inger

  Det är väl inte bara sossarna? I denna fråga jo, men rent allmänt är väl den största majoriteten av partierna ett hot mot landsbygden, allra helst Norrlands… Det blir ännu en röst på Norrländska samlingspartiet nästa val…

 2. Ola Wikström

  Du och ditt parti har ju själva medverkat till att skapa Region Vesterbotten med ca 160 utsedda politiker inkl ers. varav ca 60 också har uppdrag i Landstinget, Den politiska organissationen kostade 2011 ca 3.700.000.- sek. Inklusige anställning av ett Regionsråd. Landstingspolitikers beslut att överföra 144.500.000.-sek för 2012 har åderlåtit sjukvården och detta motsvarar i stort sett hela sparpaketet på sjukvården i AC län.
  Att satsa 10.000.000.- på Umeå flygplats som är en statlig angelägenhet och samtidigt dra in ambulans och lägga ner akutplatser utan att ni reagerar i Region västerbotten gör att era utspel i Landstinget endast kan betraktas som ett spel för gallerian och frågan är, har vi råd med alla politiker med tanke på att Region Vesterbotten är en verksamhet som inte tillhör de uppdrag som Landstinget är skyldiga att tillhandahålla för sina medborgare.
  MVH / för närvarande opolitiske ola

 3. Gun Rehnman

  Men visst undrar man lite smått, när folk i generationer röstat rött och nedmonteringen hela tiden fortsatt?? Trots att Landstinget varit samma färg i, ja sedan forntiden..?? Folk är ju inte dumma, eller hur?
  Att göra besparingar på de, som man tror är små tysta grupper, har tack och lov visat hur fel det blir. Det är ingen skillnad på människor var de än bor, vården ska vara på lika villkor, så gott det går. Ambulansen har gjort skillnad och den trygghet det innebär med akutvårdsplatser och blåljus, tillhör det allra viktigaste vad gäller möjligheter till att bo, helt enkelt. Om dessutom helikoptern själva uttryckt att de inte kommer att kunna klara av så många lyft till, som S påstår, vem ska då ta hand om den som blir akut sjuk? Om ambulansen är för långt bort? Nja, jag undrar om inte lösningen vore ett kontor för den beslutande grupperingen i Risbäck, eller nån annan fin lite by. Där man verkligen fick se och uppleva avstånden och en bitande kall vinterkväll när akutbilen frusit ihop??

 4. F.d C prtist

  Är det inte borgarna som förstört Sverige och att landsbygden ser ut som det gör i dag? Har inte C bidragit till att vi har detta med nedskärningar och försämrade levnadsförhållanden i vår landsbygd. Var finns C folkrörelse anda i dag, jag tycker att intresset de senaste åren rört sig mäst kring ”plattan” i Stockholm.

 5. Conny Forsström

  Denna fråga är förvisso lite ”off-topic” som det heter, men jag undrar hur du som centerpartistisk riksdagsledamot ser på utspelet om sänkta ingångslöner (som om de inte vore låga nog redan nu inom t.ex. vården…).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.