Johans nyheter

Trassliga intervjuer och längtan efter fullmäktige.

Det blev en turbulent fredag. Många ville få kommentarer på vårt förslag som gick ut sent på torsdagskvällen. Flera medier kontaktade mig och säkert även Per-Erik Lundmark och Per Nyström. Det blev lite rörigt med intervjuer i samband med att möten skulle starta. Jag får be om överseende om jag inte uttryckte mig klart i radion ex. men då har ni fått en förklaring.

Nu vilar jag i stugan över helgen tillsamans med fru och goda vänner. På måndag blir det kommunfullmäktige och det innehåller bl.a budget 2010, som blev återremitterad från junifullmäktige. Jag beskriver den som svag men realistisk. Många av våra grannkommuner har det betydligt tuffare. Allra största problemet för oss är en mycket låg nivå på investeringsutrymmet. Det är nära noll. Det är problem då behoven är fortsatt stora.Vi behöver förståelse för att vi inte kommer att kunna åtgärda allt så fort som önskat.

Jag tror säkert det kommer en del frågor både under allmänhetens och ledamöternas frågestund.om byaskolor och åk 7-9. Jag har fått besked om att oppositionen vill veta hur det går med kollektivtrafiken i framtiden mellan Vännäs och Umeå. Det är bra att den frågan kommer upp. Vi behöver  bli fler som bevakar och stöter på när det gäller våra intressen. Vi behöver utveckla kollektivtrafiken ytterligare i Vännäs för att stärka inflyttningen och erbjuda god service till våra medborgare.

Jag ser fram mot ett bra möte i fullmäktige.

 

Trevlig helg

6 kommentarer

 1. Maria Vännäsby

  Att inte VF som socialdemokratisk bevakare skrivit ett enda ord om denna upplösning efter en så spännande och informativ bevakning? Överväger därför allvarligt att byta lokaltidning till VK!

 2. Williebald

  Det ryktas att VF:s journalist blivit tystad efter påverkan från (S) i Vännäs. Han får inte skriva mer i frågan. Det sägs i alla fall så. Är det sant kommer det nog att komma fram.

 3. johan söderling

  Om man följt min blogg så förstår man att jag var irriterad på att VF inte skrev om vad majoriteten vill utan utelämnar stora delar av vårt pressmeddelande. Varför vet jag inte, men att vi skulle kunna tysta VF och dess reportrar låter som ett skämt. Vi eftersträvar en god kontakt och en korrekt beskrivning i pressen.
  Johan

 4. Katarina Hampusson

  Hej Johan,
  jag förstår faktiskt inte din irrritation. Rubrikerna i båda tidningarna har samma budskap. Däremot blir jag nyfiken på vad det betyder att (S?) eftersträvar en ”korrekt beskrivning”?
  Vad gäller din dementi så är det bra att den kommer, det ger en signal på att VF inte har en alltför ”up-to-date” information om vad som är intressant nyhetsflöde att bevaka. Det känns därför tryggt att ha fattat beslutet att låta VF prenumerationen löpa ut och inte förnya den.

 5. Gustav

  Vad undras ni över? Alla vet vet väl att VF är ”Lill-Pravda”och har så alltid varit. Det är väl klart att s-partiet i Vännäs vill stoppa en sketen byreporter som gräver fram en massa strunt

 6. Erik

  stå på dig Johan. VF är vår tidning och de ska inte skriva negativt om Vännäs. Frågan var ju uppe i nämnden för några år sedan och d fick vi ju stopp på skrivelserna om äldreomsorgen
  Sätt er hela foten Johan och uppfostra VF så att de inte glömmer sin plats. Men Lasse Bodén är bra

  Ryt till Johan. det är vi som bestämmer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.