Johans nyheter

Fem på besök.

Ett roligare ämne idag var att vi tog emot besök av fem riksdagsmän från arbetsmarknadsutsottet. De åker runt i landet och hälsar på varandras kommuner för att få en bild av olika delar av vårt avlånga land. Jag bjöd på första timmen där jag informerade om kommunen, arbetsmarknadsläget och ekonomiska läget.

Sen gick besöket vidare till LIljaskolan där vi besökte "körgården" och de fick själva pröva på att spaka en grävmaskin. Det var ett upskattat inslag som nog gör att de alla minns Vännäsbesöket extra bra. Sen satt vi och lyssnade på gymnasiechefens beskrivning av läget. Elevtillströmning, påbyggnadsutbidningar, ekonomi och inackorderingstillägg var några av punkterna vi gick igenom. Vi är stolta över vår fina gymnasieskola och det är kul att visa upp den.

En kort promenad och vi besökte Dooria och vd:n besrev företaget och produktionen. En snabb rundvandring i fabriken ingick också.

Sen anslöt kommunalrådet från Norsjö som belyste det speciella arbetsmarknadsläget de har hamnat i på grund av  ekonomiska krisen. De har det mycket svårt, men ideér finns för att motverka läget.

Sen for gästerna till Umeå för vidare transport mot Stockholm igen.

Välkomna tillbaka!

  

3 kommentarer

  1. Katarina Hampusson

    Hej Johan,
    nyfiken som vanligt. Vilka riksdagsmän var på besök? Hade de några intentioner att använda den här informtionen i något syfte i sitt/sina uppdrag?

  2. johan Söderling

    Eftersom de ala sitter i arbetsmarknadsutskottet var de speciellt intresserade av arbetsmarknadsläget. De uppgifter de fick tar de med sig till utskottet och ligger till grund för fortsatt arbete, att kämpa för att fler ska komma i sysselsättning.

  3. Katarina Hampusson

    Hej,
    det låter postitivt att besök i bl.a Vännäs kan ha influenser på arbetet för arbetsmarknadsläget. Men, vilka var det som var hit och hälsade på?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.