Johans nyheter

”D G S del14” Kommunalrådet söker råd!

Sitter på pendeln mellan Stockholm och Uppsala. Tillbringar några dagar i och kring huvudstaden. Igår var det en heldag kring kommunala samverkansformer. Mycket intressant och stor betydelse för vår kommun. Vi har ju redan samverkan över kommungränserna i Umeåregionen och naturligtvis genom region Västerbotten. Det finns nu planer på gemensam nämnd för Bjurholm, Vännäs och Vindeln inom miljö och bygglov, översiktsplanering m.m. Därför skaffar jag mig nu mer kunskap i. Det är viktigt att veta vad vi ger oss in i. Jag tror på utökat samarbete framöver, det är viktigt inte bara genom att hålla kostnaderna i schack utan även då det gäller spetskompetens och rekryteringsmöjligheter i framtiden. Allt för att ge våra medborgare så god service som möjligt.

Idag och imorgon handlar det om unga och ungas arbetslöshet. Erfarenheter och forskning blandas. Jag är oroad över utvecklingen kring ungas svårigheter att träda in på arbetsmarknaden och därför deltar jag på detta seminarium. Förhoppningarna är att vi lokalt ska kunna underlätta arbetsmarknadsinträde trots konjunkturläget.  Detta är oerhört viktigt och angeläget för kommunen och dess medborgare.

I Vännäs det goda samhället!

6 kommentarer

 1. Fredrik

  Du är väl duktig på att underlätta arbetsmarknaden.Du avskedar väl bara folk utan några motiv som helst.Sen hur det går för dem skiter du fullständigt i.Att du har gott samvete tyder väl på att alla hjärnceller inte är på plats.Det är viktigt att ta om de människor man gör så emot eftersom det nu är angeläget att ta hand om sina medborgare.Har du rent samvete?

 2. kalle

  Jag förstår av Fredriks inlägg att kommunalrådet dras med ohälsa. Men jag måste ändå ännu en gång ställa frågan till kommunalrådet Johan Söderling:
  Garanterar du på heder och samvete att socialdemokraterna inte kommer att stänga Pengsjö skola under nästa mandatperiod?
  Det räcker med att kommunarådet svarar JA eller Nej.

  Jag vill också säga att det absolut inte är någon skam över att drabbas av ohälsa. Sjukhusets allmänpsykiatri i Umeå har säkerligen hjälpt många i samma situation

 3. Sten

  Fredrik: Det har nu gått snart 1,5 år. Börjar det inte bli dags att acceptera och gå vidare? Hur stor del av ditt liv ska du låta förstöras av den händelse som aldrig kommer att diskuteras öppet via blogginlägg?

 4. Agda

  Kalle: Finns det något parti som på heder och samvete kan garantera att nånting ska ske eller inte under fyra års tid? Så länge samhället är föränderligt får man nog räkna med att även politiken måste vara det, hur ska de annars kunna styra?

 5. Kalle

  Jodu Agda, det finns partier som kan lova vad som ska ske under fyra år. Om du hade läst VK varje dag hade du vetat att Centern och de övriga borgarna lovade redan före jul att byskolorna fick vara kvar under hela nästa mandatperiod om de kom till makten i höstens val. Det du Agda, det är ett klart och hederligt löfte!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.