Johans nyheter

Sälja Vattenfall -klokt och långsiktigt?

Nu var det visst "delar av" Vattenfall som avsågs. men vad är syftet? För vem är detta ett bra beslut?

Jag kan hålla med om Lennarts inlägg att det kan tolkas som att Maud inte kan styra bolaget.

För folket kan jag inte se någon vinst alls. Om vi har vårt ägande i Vattenfall har vi åtminstone en möjlighet att  reinvestera i förnyelsebar energiproduktion utan att vara i händerna på "marknaden". De höga priserna för elenergi används för reinvesteringar. Det finns mycket att säga om elmarknaden och dess avsaknad av reglering. Många försöker förstå sig på elmarknaden, inte många som lyckas. Inte gynnas vi av försäljning, det har jag svårt att tänka mig.

2 kommentarer

 1. Andreas Jansson

  Jag har mycket svårt att se att det ska vara någon fördel för oss medborgare.

  Men det är väl Borgarnas sista desperata försök för att fly från den miljöpolitik som vi alla vill ha, det blir lättare att skylla på andra när den aldrig presenteras, som de gör med allt annat.

 2. Stina Jansson

  Det här är inte så svårt att förstå Johan. Det är ett spännande förslag som handlar om att möta de alltmer akuta klimathoten och snabba på utvecklingen mot en klimateffektiv ekonomi. Genom att sälja ut en minoritetspost av Vattenfall frigörs medel som kan användas som aktiekapital till ett nytt spjutspetsbolag –Framtidsenergi AB. Tillsammans med privata aktörer ska det här bolaget investera i nya energilösningar och gröna jobb i Sverige.

  Läs mer på:
  http://www.dn.se/debatt/vi-vill-salja-delar-av-statens-agande-i-vattenfall-1.1146631

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.