Johans nyheter

Det goda samhället!

Att våra grundläggande ideal ligger fast  är moderna och passar för framtiden och samhällets utveckling beskrivs med några ord av vår nya ordförande

" Slarvar vi med den sociala investeringspolitiken, leder det obönhörligen till en sämre ekonomisk utveckling för alla..

Jämlikhet och solidaritet är inte bara samhällsnyttigt. Jämlikhet och och solidaritet är en förutsättning för långsiktig hållbar tillväxt.

Vi socialdemokrater kan aldrig förlika oss med tanken på att rovdrift av naturen, förstörda livsvillkor för kommande generationer, ökande barnfattigdom och sönderstressade otrygga löntagare ska vara förutsättningen för tillväxt och en växande ekonomi.

Vi ser det precis tvärtom.

Insatser mot barnfattigdom är tillväxtskapande. satsningar på Komvux, högskolor och universitet är en förutsättning för tillväxt.

Investeringar för en bra miljö, med rent vatten, frisk luft och nyttig mat driver oss gemensamt framåt. När sjuka och arbetslösa kan bo kvar i sina bostäder, kan bli friska, söka jobb och utbilda sig utan oro, skapar det bättre förutsättningar för ekonomins utveckling".

Orden är starka och viktiga i vägvalet inför framtiden.

Orden passar väl in i min personliga vision om " det goda samhället".Ni vet Vännäs!

En kommentar

 1. Stefan Westermark

  Då är min fråga till dig Johan. Vad ska vi göra åt köttklister? Du vet att det används för att kunna sälja kött med sämre kvalité som kvalitets kött (nyttigt kött är kvalitets kött).

  Visste du att om man satsar hård på lokalproducerat och ekologiskt så får man upp närings värdet i maten. Det i sin tur leder till en friskare befolkning. Det leder till mindre kostnader i sjukvården. Då kan man höja pengarna till dem som arbetar innom sjukvården/äldre omsorgen. Om man höjer lönen för folk utan att höja skatter så ökar man välfärden.
  Samma sak om man sänker skatter.

  Hoppas du kunde följa mitt ”simpla” resonemang.
  Thumbs up sir. Keep it up!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.