Johans nyheter

Felaktiga uppgifter i Västerbottensnytt och Rapport

Trist med felaktiga uppgifter i Västerbottensnytt och i Rapport.

Det är inte kommunen som tagit bort linjer till Liljaskolan det är Länstrafiken som i nytt upplägg endast kör till kommuncentra. I Vännäs och alla andra kommuner i länet. Kommunen har därför satt in matartrafik från järnvägsstationen till fordonshusen. Detta  har kommunen ordnat för att eleverna ska hinna i tid till lektionerna. Igår på ett möte kring turbulensen kring kollektivtrafiken kom vi överens om att titta på en lösning för eleverna vid fordonshusen på Liljaskolan även när skoldagen är slut.

Vad gäller busstrafiken i övrigt rapporterar kommunen löpande i alla störningar till Länstrafiken. De i sin tur tar upp det med den nya operatören.

Min och kommunens förhoppning är att alla störningar ska åtgärdas omgående så att trafiken löper bra.

Vännäs kommun är en pendlingskommun. Faktiskt den enda statistiskt sett norr om Timrå. Jag är högst medveten om vikten av ett fungerande system för kollektivtrafik för medborgarna i Vännäs och de som pendlar i till kommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.